T&M CREATIVE

Boloňská omáčka aneb Oblíbené jídlo v bezmasé formě

4 září, 2020

Suroviny na 10 porcí:
* 500 g Šmakoun klasik
* 150 g cibule
* 40 g mrkve
* 36 g celeru a petržele
* 1 000 g krájených konzervovaných rajčat
* 200 g parmazánu (jiného sýra)
* 70 ml oleje
* dle chuti česnek, provensálské koření, bazalka, sůl a pepř

Postup

Pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme česnek, bazalku a koření, nahrubo nastrouhanou zeleninu, vše orestujeme, zalijeme rajčaty a trochou vody (vývaru). Po změknutí rozmixujeme, přidáme nahrubo nastrouhaného Šmakouna a prohřejeme. Podáváme s těstovinami, posypané strouhaným sýrem.

Aktuálně

Lov velikonočních vajíček, zdobení kraslic s malérečkou i brunch pro ty, kdo si rádi přispí – Velikonoce v Mandarin Oriental, Prague

27 března, 2024

Velikonoce v hotelu Mandarin Oriental, Prague se letos ponesou v kreativním i duchu. Kromě...

Restaurant Iris – udržitelná gastronomie v norském fjordu

11 prosince, 2023

V roce 2022 bylo slavnostně otevřeno zážitkové i výukové centrum akvakultury a...