T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

Boloňská omáčka aneb Oblíbené jídlo v bezmasé formě

4 září, 2020

Suroviny na 10 porcí:
* 500 g Šmakoun klasik
* 150 g cibule
* 40 g mrkve
* 36 g celeru a petržele
* 1 000 g krájených konzervovaných rajčat
* 200 g parmazánu (jiného sýra)
* 70 ml oleje
* dle chuti česnek, provensálské koření, bazalka, sůl a pepř

Postup

Pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme česnek, bazalku a koření, nahrubo nastrouhanou zeleninu, vše orestujeme, zalijeme rajčaty a trochou vody (vývaru). Po změknutí rozmixujeme, přidáme nahrubo nastrouhaného Šmakouna a prohřejeme. Podáváme s těstovinami, posypané strouhaným sýrem.

Aktuálně

Podnikání rozjelo nejvíc lidí skoro za 30 let – nejčastěji v gastronomii

18 února, 2023

Navzdory drahým energiím a vysoké inflaci vzniklo loni v ČR více než 112...

Nové zimní menu od šéfkuchaře Marka Fichtnera v Trezoru restaurace Červený Jelen

25 ledna, 2023

Trezor zpravidla bezpečně ukrývá vzácné cennosti. A nejinak je tomu v případě kulinářského...