T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

články

VŠEGASTRO ZPRÁVYTRENDYPROVOZTECHNOLOGIESUROVINYPIVOVÍNOINTERIER & EXTERIERMANAGEMENTKAVÁRENSTVÍSVĚT ČAJECUKRÁŘSTVÍRECEPTURYHOTREQ ZPRÁVYHISTORIEROZHOVORYWELLNESS GASTRONOMIECZECH SPECIALSGASTRO AKCE

Velikonoční tradice ve slezské kuchyni

1 dubna, 2021

Už od nepaměti se člověk těšil na jaro. Když byla zima již...

Aplikace umožňující otevřít podniky je téměř hotová, čeká se na vládu

28 března, 2021

Aplikace ukáže, že nejste infekční. Je téměř hotová, čeká se na vládu....

Hygienické požadavky na prodej / výdej pokrmů s sebou

26 března, 2021

Hygienické požadavky na prodej / výdej pokrmů s sebou balení pokrmů a manipulace...

Revoluce v supermarketech: od teplého pultu ke “gastrovenience”

26 března, 2021

Otázkou pro supermarkety už není „Budeme nabízet hotová jídla?“, ale „Jaká hotová...

Jak dál po covid?

24 března, 2021

Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...

Zájem o alternativy masa loni dále rostl, rostlinným produktem roku je ManaBurger

23 března, 2021

Anketu o nejoblíbenější Rostlinný produkt roku 2020 ovládl ManaBurger. Už podruhé v řadě...

Vaříme podle Staré Gardy mistrů kuchařů – zajímavé tipy na studené i teplé omáčky

17 března, 2021

Figaro Do majonézy vmícháme protlak z rajských jablíček a zjemníme šlehačkou.   Mouseline...

Covid gastro – gastronomické podniky očekávají na tři miliardy

17 března, 2021

Ministerstvo průmyslu a obchodu v programu Covid gastro – uzavřené provozovny přijalo 20 572...

Investice do úspěchu i v době krize

15 března, 2021

Na trh přichází velikonoční balení svijanského piva

15 března, 2021

Rodinný pivovar Svijany připravil i letos sezónní edici nepasterovaného baleného piva Svijanský...

Tržby restaurací, kaváren a hotelů se propadly o třetinu

10 března, 2021

Tržby v gastrooboru se loni v ČR meziročně propadly o 37 %, vyplývá z dat...

Miroslav Kubec: Nejhorší je nejistota

22 února, 2021

Jak se situace v gastromonii vyvíjí, jak jsou na tom studenti odborných škol...

Lukáš Uher: Sázet na jednoho koně se nevyplatí

21 února, 2021

O stávající situaci a náboru do Juniorského národního týmu Asociace kuchařů a...

Miloš Žáček: Odpovědnost začíná u jednotlivce

19 února, 2021

Celý svět si prochází těžkým obdobím a ve všech profesích čelíme nepříjemnostem...

Restaurace bez hostů

19 února, 2021

Ve světě jsou na vzestupu, jsou považovány za zachránce gastronomie a konečně...

NOVÝ TREND: Jednoduše připraveno a snadno prodáno. Využijte kapacity své kuchyně i v době lockdownu.

19 února, 2021

Využijte kapacity své kuchyně i v době lockdownu. Kuchyně nefungují naplno, ale zásoby...

Až omezení skončí, budou se lidé do restaurací těšit, věří Lukáš Tesárek z Malostranské besedy

15 února, 2021

Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...

Kvůli pandemii se studenti neseznámí s vysokou gastronomií, upozorňuje pedagog Roman Sejval

15 února, 2021

Jako učitel na soukromé hotelové škole Bukaschool se musel Roman Sejval poprat...

Do Vídně na kávu

8 února, 2021

Letos poloprázdná Vídeň láká k návštěvě, proč se tentokrát nevydat po stopách nejstarších...

Lahodné dezerty i bez mléka a vajec

26 ledna, 2021

Hlavní část většiny známých dezertů často tvoří živočišné složky, jako jsou vejce,...

Czech Specials- Ochutnejte Česko! Zdravé smažení

21 ledna, 2021

Období masopustu začíná po Třech králích tedy po 6.1. a končí přesně o...

Miloš Žáček: Správnou prevencí lze snižovat rizika nákazy

18 října, 2020

Svět si historicky prošel množstvím virových epidemií a i s tou současnou se...

Bertiny lázně v novém kabátě

17 října, 2020

V oáze klidu v centru historické Třeboně uprostřed rybníkářské krajiny jižních Čech se...

Zdeněk Hladík: Věřím, že se společné stravování posouvá dopředu

17 října, 2020

Společné stravování je velkým tématem pro Asociaci kuchařů a cukrářů České republiky....

Nejlepší kuchařky i kuchaři společného stravování znovu poměřili své síly

15 října, 2020

Je osm hodin ráno a kuchaři se scházejí v Makro Akademii. Ve vzduchu...

Stanovisko AHR ČR – Vyjádření k prohlášení ministra Romana Prymuly

23 září, 2020

Asociace hotelů a restaurací České republiky vnímá pozitivně vyjádření ministra zdravotnictví Romana...

Emirates Flight Catering podepsala memorandum o založení Kosher Arabia

18 září, 2020

Emirates Flight Catering (EKFC), jedna z největších cateringových společností na světě, která spolupracuje...

Pozvánka na soutěž Moravský cukrářský šampionát 2020

18 září, 2020

Soutěž pořádá pobočka SMS AKC ČR. Kdy?:  3.-4.10. 2020 Kde?: Výstaviště Flora Olomouc...

World Beer Awards 2020

17 září, 2020

„450“ je nejlepší světlý ležák českého typu na světě  Mimořádného úspěchu dosáhl...

KU Young Chef 2020 – 3. ročník soutěže je úspěšně za námi a už druhý rok v řadě ho ovládla žena

17 září, 2020

3. ročník potvrdil, že soutěž pro mladé talentované studenty, která jim bude vytvářet...

Pozvánka na seminář: Správná hygienická a výrobní praxe a systémy HACCP

15 září, 2020

Pořádá pobočka SČ AKC ČR. lektorka: Ing. Jana Nová, HASAP Consulting, s.r.o....

Pozvánka na seminář: Zvěřinové a houbové speciality v hlavních pokrmech

15 září, 2020

Tento seminář pořádá pobočka SMS AKC ČR lektor Jan Horký Kdy?: 24.9....

Pozvánka na Biojarmark

8 září, 2020

Rádi bychom Vás pozvali: 3. října na 4. ročník Biojarmarku– jediného pražského farmářského...

Pozvánka na seminář – Soutěžení je pro radost

7 září, 2020

Tento seminář pořádá pobočka Karlovy Vary AKC ČR, Kdy?: 23.9. Kde?: vzdělávací...

30 let s námi: 2006 | odkoupení BHJ Garant a počátky Bidfood Expo

7 září, 2020

Vzpomínáte, jak přerostli dánskou matku a následně odkoupili BHJ Garant, dvojku gastronomického...

Kam s ním? Zakázané a povolené jednorázové nádobí

7 září, 2020

Plasty zaplavují životní prostředí, proto se od 3. července 2021 nesmí uvádět na trh...

Soutěž o nejlepší kuchařky a kuchaře 2020 ve společném stravování zná své vítěze

7 září, 2020

Poslední prázdninový týden se v Makro Akademii nesl ve znamení veřejného stravování. Od...

Boloňská omáčka aneb Oblíbené jídlo v bezmasé formě

4 září, 2020

Suroviny na 10 porcí: * 500 g Šmakoun klasik * 150 g...

Čočkové lečo s tofu a černou solí

3 září, 2020

Lečo se dělá všemožně – s vejci, s klobáskou, ale také s pikantní paprikou nebo...

Ostružinový koláč s drobenkou

28 srpna, 2020

Suroviny Těsto:  250 g polohrubé mouky 40 g cukru krupice + 1...

Čočková sekaná

28 srpna, 2020

Na 6 porcí budete potřebovat: Suroviny 2 hrnky uvařené čočky 1 menší...

Proč zvýšit nabídku rostlinných jídel ve vaší jídelně?

26 srpna, 2020

Významně narůstá počet lidí, kteří experimentují s alternativami živočišných produktů, ať už kvůli...

Gastronomický tip: Nová kuchařka Plzeň na talíři s recepty, co mají říz…

21 srpna, 2020

Nejen pravověrné Plzeňáky potěší nová kuchařka Plzeň na talíři, která vychází s výmluvným...

Špagety s omáčkou z červené čočky

10 srpna, 2020

Na 5 porcí budete potřebovat: Suroviny 1 balení špaget 150 g červené...

TRENDY 2020 – Ohleduplnost, technologie i zatracované sacharidy

24 dubna, 2020

Co bude hlavními tématy příštího roku v oblasti potravin, ať už v obchodech, nebo...

Kampotský klenot: Opepřete to!

23 dubna, 2020

Jak chutná pravý pepř, vám může odpovědět jedině Klára Dohnalová a David...

Tip na gourmet dish: Jedinečnost chuti, neodolatelná kompozice a zdravé složení

23 dubna, 2020

Oslnit hosta známým pokrmem v netradičním a neočekávaném pojetí je jistě jedním z cílů...

Naturální víno je vždy autentické

22 dubna, 2020

Tuzemská produkce vín s přízviskem naturální, nemanipulované, přírodní či autentické pokrývají na zdejším...

Bezmasá jídla trendem doby: Jak si s nimi poradili v menzách UK?

20 dubna, 2020

Otázka nutričně vyváženého složení stravy i zvýšená potřeba konzumentů stravovat se zdravěji...

Rozkvetlé interiéry

19 dubna, 2020

I honosné zdobené interiéry rozličných gastro zařízení působí bez květinových dekorací stroze...

Jak mít z personálu ten nejlepší na světě?

17 dubna, 2020

Lidi z Baru – pojem v gastronomii a pohostinství, ale také lovebrand, který milují...

Historické cukrárny – Cukrárna Jindrak v Linci

16 dubna, 2020

Znalci, kteří chtějí ochutnat doopravdy poctivý, z místních surovin upečený, správně uleželý a...

Glazurová rarita – která otevřela úspěšnou cukrárnu

15 dubna, 2020

Před dvaceti devíti lety začal pan Buchal nabízet dekorativní cukrářské glazurové výrobky....

O čaji s Honzou Zlámaným

15 dubna, 2020

Tea pairing je prý budoucností fine dining. O tom, jak může čaj...

Pro práci i pro facebook – Design hotelových restaurací

15 dubna, 2020

Zaplnit hotelovou restauraci je stále velký um, ať je to hotel v centru...

Tomáš Zahradil : „Ať už si přidáte do espressa třeba rum, káva musí být připravena správně.“

14 dubna, 2020

Správně připravený šálek kávy je komplexní vědou. Finální výsledek ovlivňuje každý dotek...

Atrea – Odvětrejte a zničte nežádoucí patogeny

13 dubna, 2020

Přední výrobce vzduchotechniky na českém trhu a specialista na větrání a rekuperaci...

Nepřehlédnutelná kvalita

13 dubna, 2020

Nože Wüsthof jsou nepostradatelným pomocníkem v řadě domácností i profesionálních kuchyní. Jejich výrobce...

Co by měl umět moderní kuchař?

12 dubna, 2020

Možná některé udiví, že moderní, jak se s oblibou dnes říká „trendy“ kuchař,...

Největší kongresový hotel v Evropě

12 dubna, 2020

Pět kongresových sálů a šestnáct salonků s celkovou kapacitou až pět tisíc míst,...

Zlepšete IMUNITU zeleninou Bonduelle

11 dubna, 2020

ZELENINA  tvoří neodmyslitelnou součást každého zdravého jídelníčku. Na rozdíl od ovoce je však zelenina...

Rebarbora – Zelenina na sladko

10 dubna, 2020

Rebarbora je vytrvalá rostlina s ostře kyselou chutí, které se v našem podnebním pásu...

Jak nás zasáhl nouzový stav? V omezeném režimu, ale pracujeme!

10 dubna, 2020

Když vláda během nočního zasedání z pátku 14. března na sobotu 15. rozhodla s účinností od...

Kuchařská olympiáda IKA 2020 – Gratulujeme k úspěchům českých týmů

10 dubna, 2020

Na výjimečnou událost konanou jednou za čtyři roky – kuchařskou olympiádu IKA...

Originální tmavý linecký dort podle cukrárny Jindrak

10 dubna, 2020

Suroviny pro dort s průměrem 24 cm: • 200 g másla pokojové teploty...

Dezert „rebarbora/křehké těsto” od Votre Plaisir

9 dubna, 2020

Křehké těsto Máslo 120 g Cukr moučka 80 g Sůl 1 g...

Imunita je nyní důležitější než kdy dříve

9 dubna, 2020

Virové onemocnění Covid-19 zastavilo náš dosavadní život. Mnoho z nás nuceně polevilo v pracovním...

Úspěch i ve smutných dobách – Expo Ósaka 1970

9 dubna, 2020

Naše prezentace na Expo Ósaka, které se konalo od března do září...

Dobrá káva i mimo kavárnu

8 dubna, 2020

Nejste baristou? Nepracujete v kavárně? Váš podnik vyniká něčím zcela jiným než specializací...

Krizové situace a spokojený zaměstnanec?

8 dubna, 2020

Bez správného vedení těžko! Lidé ve stresových situacích, víc než v jakýchkoli jiných,...

Zase bude lépe!

8 dubna, 2020

Původně měl být na těchto stránkách věnovaným projektu Czech Specials rozhovor s majitelem...

SMOOTHIE S ČERVENOU ŘEPOU A JABLKY

7 dubna, 2020

Ingredience na 1 porci Chia semínka 0,01 g Řepa červená na nudličky Sous-Vide...

Máte nasušeno? Konverzace lyofilizací

6 dubna, 2020

Konzervací potravin nízkými teplotami při regulovaném tlaku si suroviny zachovají svou barvu...

Kavárna: Pastéis de Belém

5 dubna, 2020

Některé pochoutky spatří světlo světa jen čirou náhodou, nebo je jejich recept...

Nouzový stav a pomoc minipivovarům

5 dubna, 2020

O ekonomickém dopadu státních nařízení v souvislosti s nouzovým stavem jsme si povídali s Ing....

Sociální média, marketing a pivo

4 dubna, 2020

V našich podmínkách tvoří dnes sociální média největší reklamní platformu na světě....

Krémové rizoto z pepitek a dýňovou espumou

4 dubna, 2020

Na 10 porcí budeme potřebovat:  Suroviny pepitky čočkové 300 g pepitky hráškové...

Steiner & Kovarik: Darujte balíček sladkého potěšení

3 dubna, 2020

Že není současná doba jednoduchá, pociťujeme na vlastní kůži všichni. O to...

Zachraň hospodu! Pivovar Svijany se připojuje k iniciativě Českého svazu pivovarů a sladoven

2 dubna, 2020

Pivovar Svijany přispěl částkou sto tisíc korun na vytvoření a provoz webové...

Najít ho a zaměstnat

2 dubna, 2020

Kolik právě teď hledáte ideálních kandidátů do vašeho provozu? Nebudeme nejspíš daleko...

Gastro inventář a jeho trendy v roce 2020

1 dubna, 2020

Co aktuálně vyvíjejí úspěšní producenti gastro nádobí a kudy se ubírá hlavní...

Green Restaurant – Úplně jiná závodka

23 listopadu, 2019

Žádné polotovary, žádná umělá dochucovadla, sázka na kvalitní suroviny a poctivou kuchařinu....

Sbohem, klasický oběde!

22 listopadu, 2019

Změny ve stravovacích návycích současných strávníků začínají ovlivňovat i oblast účelového stravování....

Úskalí nemocničního stravování

21 listopadu, 2019

Nemocniční strava a její kvalita je častým terčem stížností. V průzkumech spokojenosti pacientů...

Liberecká Potrefená husa

20 listopadu, 2019

Nachází se v samém srdci Liberce, na okraji zdejší pěší zóny. Hosty láká...

Dione Premium: Pravá chuť českého špenátu

19 listopadu, 2019

Dopřát zákazníkům sezonní zeleninu špičkové kvality z české produkce už nemusí být oříšek....

Slaný koláč se špenátem, karamelizovanou dýní, slaninou a ricottou s malým trhaným salátkem

18 listopadu, 2019

Recept na 10 porcí g/ml: 2,5 kg špenát Dione Premium 100 g cibule...

Šmakoun: Komplexní bílkovina i v bezmasých jídlech… pro děti i seniory

16 listopadu, 2019

Čím dál víc se setkáváme s potížemi při konzumaci masa. Děti maso odmítají,...

Dějiny příborů na našich stolech

16 listopadu, 2019

Jíst svůj oběd lžící, vidličkou a nožem bylo zcela běžné až teprve...

Czech Specials – Podzim patří zvěřině

15 listopadu, 2019

Maso divoké zvěře bylo dlouho jediným masem, které lidstvo znalo a konzumovalo....

Je to divočina!

13 listopadu, 2019

Maso výjimečné kvality, maso králů, vyžaduje při své přípravě jedinečnou péči. Je...

Jak se do lesa volá…

12 listopadu, 2019

I když Českou republiku pokrývá více než 34 % lesních pozemků, které nabízejí...

Srnčí medailonky pod ořechovou krustou s dušenými jablky a hruškami

12 listopadu, 2019

Suroviny pro 4 porce: • srnčí hřbet 600 g srnčího hřbetu 80...

Dva letošní trumfy Lukáše Hejlíka a jeho Gastromapy

10 listopadu, 2019

Poprvé moderoval Lukáš Hejlík Food blog roku 2013 a tehdy si uvědomil,...

DPH 10 % pro restaurace – úspěch AHR ČR

9 listopadu, 2019

Po několikaletém úsilí se letos v polovině září podařilo dokončit snahy AHR ČR...

Teplé nápoje – podceňovaný zlatý důl

8 listopadu, 2019

Nabídka teplých nápojů, přinejmenším kávy a čaje, je podstatnou součástí byznysu každého...

Setkání s mistrem cukrářem

7 listopadu, 2019

Na začátku září proběhla ve Varšavě již 4. edice setkání cukrářů se světovou...

COFFEE ROOM je místem, kde si jen tak nesednete. Proč?

6 listopadu, 2019

V roce 2014 si Jirka a Monika Mahrovi přivezli z několikaletého pobytu v Londýně...

Sorry…pečeme jinak Poctivě a s pokorou k řemeslu

3 listopadu, 2019

Šárka Divácká pochází z Prahy. Do podnikání srdcem se ale pustila v Brně, kde...