T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

články

VŠEGASTRO ZPRÁVYTRENDYPROVOZTECHNOLOGIESUROVINYPIVOVÍNOINTERIER & EXTERIERMANAGEMENTKAVÁRENSTVÍSVĚT ČAJECUKRÁŘSTVÍRECEPTURYHOTREQ ZPRÁVYHISTORIEROZHOVORYWELLNESS GASTRONOMIECZECH SPECIALSGASTRO AKCE

Webinář: ghost kitchen jako jistota v krizi?

15 listopadu, 2022

Jubilejní online webinář pořádaný společností RATIONAL je za rohem a 30.11.2022 se...

Podzimní novinka z Proudu: Silné svrchně kvašené pivo Cardamom Red Ale

8 listopadu, 2022

  Barva žhavých uhlíků, jemný zákal, orientální kořenité tóny kardamomu… Třináctistupňové polotmavé...

Husy a víno s nádechem Itálie v La Bottega Oaks Deli Bistro

7 listopadu, 2022

Máte letos chuť na husu a chcete ji vyzkoušet i jinak než...

Startuje již 3. ročník Studuj gastro!

17 října, 2022

V srpnu 2022 vyhlásila Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR...

Rostlinná budoucnost? Nárůst prodeje o 300 procent do roku 2025

16 října, 2022

Čeká nás rostlinná budoucnost. Takový je závěr historicky třetího ročníku byznysové konference...

Dobropečení s Josefem Maršálkem v restauraci Červený jelen: Ochutnejte Manhattan tartaletku a pomozte dobré věci  

5 října, 2022

V oblíbené pražské restauraci Červený jelen pokračují v konání dobrých skutků. Ke zdejšímu týmu se...

Vizionáři v gastronomii a potravinářství sdílí své zkušenosti v 9. webináři od RATIONAL

8 září, 2022

Další ze série webinářů pořádaných společností RATIONAL je za dveřmi. Webináře jsou...

Soutěž O nejlepší kuchařku či kuchaře ve společném stravování 2022 má své vítěze!

4 září, 2022

      Čtyři soutěžní kategorie čekaly na soutěžící z řad kuchařek a...

Jak rozvinout potenciál profesionální kuchyně naplno?

12 srpna, 2022

Festival minipivovarů na Pražském hradě slaví 10 let

4 června, 2022

  V pátek 10. června a v sobotu 11. června proběhne jubilejní 10. ročník Festivalu minipivovarů na...

Bidfood Expo 2022 ve znamení rekordů!

4 června, 2022

  Největší gastronomická událost pro odbornou veřejnost ve střední Evropě pokořila všechny...

Rumfest 2022 zve na degustace, semináře,  masterclasses, večeři s rumovým párováním a aukci

13 května, 2022

Jeden z největších rumových festivalů na světě se koná 21. května v Martinickém paláci na...

Culinary Cinema v programu MFF Praha – Febiofest 2022: Jeden exkluzivní večer s vůní lanýžů na plátně i na talíři

13 dubna, 2022

  Součástí programu 29. ročníku „Mezinárodního filmového festivalu Praha“ je již tradičně speciální...

Pozvánka na 16. ročník konference HASAP „Standardy ve stravovacích službách“

27 března, 2022

Srdečně zveme na 16. ročník konference věnované standardům v rámci poskytování stravovacích služeb. Pečlivě...

Svijany představují letošní velikonoční design

27 března, 2022

   Na letošní Velikonoce Svijany připravily opět limitovanou sérii svátečních obalů, které...

Červený Jelen se spolu s několika plzeňskými restauracemi zapojuje do finanční pomoci Ukrajině

1 března, 2022

Aktuální dění v Ruskem napadené Ukrajině zvedlo v České republice obrovskou vlnu solidarity. Připojuje...

Nedostatek zkušeného personálu v pohostinství vytváří poptávku po nových řešení

23 února, 2022

Stejný scénář se opakuje již řadu let: nedostatek vhodného personálu v pohostinství. Již...

Minipivovar Proud bilancuje úspěšný rok 2021

21 února, 2022

  Rok 2021 byl prvním kompletním rokem v existenci nového plzeňského minipivovaru Proud....

Startuje nová aplikace Fooder

14 února, 2022

Startuje nová aplikace Fooder určená všem „foodies“ neboli milovníkům a nadšeným průzkumníkům...

RATIONAL uvádí již 6. online webinář o ghost kitchen: nastává další gastronomická revoluce?

8 února, 2022

    Společnost RATIONAL si dává za cíl být průkopníkem v oblasti gastronomie...

Je vaše cukrárna vyhlášená typickými českými zákusky? Staňte se součástí značky Czech Specials

4 února, 2022

Cílem je: • Marketingová podpora cukráren, které nabízejí typické české zákusky. • Cukrárny,...

Pivovar Svijany spustil v aplikaci BeerSport komplexní věrnostní program využívající umělou inteligenci

2 února, 2022

Pivovar Svijany rozšířil svůj věrnostní program o odměny za nákup piva v plechovkách....

Tip na valentýnský dárek:  Kisseláč Meruňka z minipivovaru Proud – svěží jako polibek s chutí po meruňkách

24 ledna, 2022

Co se stane, když se meruňka zamiluje do piva? Vznikne  Kisseláč Meruňka...

Nový portál pro milovníky piva – Pivniweb.cz

25 listopadu, 2021

Na přelomu října a listopadu byl spuštěn nový portál pro milovníky piva,...

Nepřehlédněte – zajímavý odborný seminář pro kuchaře

5 listopadu, 2021

Odborný seminář pro kuchaře   Dne 25.11.2021 proběhne v gastronomické učebně Vysoké školy...

Kvalitní čerstvé mikrobylinky a zelenina dostupné po celý rok

21 října, 2021

  Čerstvá lokální zelenina plná vitamínů rozhodně nemusí zmizet z kuchyně ani teď,...

Pozvánka na Roadshow AHR ČR, 6. 10. 2021, Hotel Thermal, Karlovy Vary

2 října, 2021

Vážení kolegové, pokud jste tak ještě neučinili, nezapomeňte se přihlásit na naší...

RATIONAL představuje nový DEAL Premium program a oceňuje ty nejlepší partnery

22 září, 2021

RATIONAL představuje nový DEAL Premium program a oceňuje ty nejlepší partnery.  ...

Českomoravský svaz mipivovarů: „Žijeme dál!“

15 září, 2021

Českomoravský svaz mipivovarů: „Žijeme dál!“ V roce 2020 zaznamenaly minipivovary 30% propad ve...

Soutěž o nejlepší kuchařku a kuchaře roku 2021 ve společném stravování bude!

14 září, 2021

Zapojte se i VY, zbývá poslední měsíc!!!   Stále probíhá první korespondenční...

Navštivte další letošní Roadshow AHR Č -Karlovy Vary, 6. 10. 2021

14 září, 2021

Již tradiční půldenní odborná akce Vám pomůže opět nastartovat podnikání a vydat...

Barevná podzimní kuchyně – inspirace v recepturách

13 září, 2021

Přichází podzim a s ním by měla přijít i změna nabídky ve vašem...

Soutěž Nejlepší kuchařka/kuchař roku 2021 ve společném stravování je v plném proudu

17 července, 2021

Asociace kuchařů a cukrářů ČR vyhlašuje již 4. ročník soutěže, která má ukázat...

Přibývá restaurací s rostlinnou nabídkou, reagují na vzrůstající počet flexitariánů

10 července, 2021

Rostlinná kuchyně je nezadržitelným trendem současnosti. Podle nejnovějšího průzkumu společnosti FMCG Gurus...

Předvolební otázka za miliardy: Jak pomoci cestovnímu ruchu?

4 července, 2021

Předkládáme Vám tiskovou zprávu České unie cestovního ruchu na téma: „Předvolební otázka za...

Pozvánky na akce Asociace kuchařů a cukrářů ČR

2 července, 2021

Severomoravská pobočka AKC ČR si Vás dovoluje pozvat na   4. ročník KUCHAŘSKÉ...

Hlavním tématem workshopu pro pedagogy bylo šumivé víno

2 července, 2021

Sparkling koktejly, kreslení do kávové pěny i škola čepování piva. To jsou...

Navštivte první letošní Roadshow AHR ČR! 23. 6. 2021, Ostrava

14 června, 2021

Již tradiční půldenní odborná akce Vám pomůže opět nastartovat podnikání a vydat...

Buďte připraveni! 5 tipů na úspěšný restart vaší restaurace

11 června, 2021

Přišel ten správný čas opět nastartovat vaše podnikání. Zahrádky a vnitřní prostory...

Miroslav Kubec: Gastronomie v Čechách má budoucnost

27 května, 2021

I přes nelehkou dobu se Asociace kuchařů a cukrářů České republiky snaží...

Soutěž Nejlepší kuchařka/kuchař roku 2021 startuje!

27 května, 2021

    Asociace kuchařů a cukrářů ČR vyhlašuje 4. ročník kulinářské soutěže „Nejlepší...

MŠ Semínko: Ručíme za kvalitu podávaného jídla

25 května, 2021

V ekologickém centru Toulcův dvůr v Praze Hostivaři objevíte nejen oázu klidu uprostřed...

SAVE THE DATE 6. 8. 2021 – ABZAC HANDS UP!

22 května, 2021

Po dlouhé době, kdy kvůli pandemické situaci nebylo možné ani přemýšlet o...

Svijany slaví otevření zahrádek a vaří Svijanský Svátek

17 května, 2021

Rodinný pivovar Svijany pro tuto netrpělivě očekávanou událost připravil další várku sudového...

Zahrádky restaurací otevřené

17 května, 2021

V pondělí 17. května otevřely restaurace, hospody a kavárny hostům své venkovní zahrádky....

Pivovary přišly o šest miliard

6 května, 2021

Pivovary přišly o šest miliard. České pivovary kvůli uzavření hospod a restaurací...

Restaurace mají význam jako Škodovka

6 května, 2021

Důležitější než zprovoznění kamenných obchodů, které má přijít od pondělí, je otevření...

Hygienické požadavky na prodej / výdej pokrmů s sebou

16 dubna, 2021

Hygienické požadavky na prodej / výdej pokrmů s sebou balení pokrmů a manipulace...

Pivovar Proud vítá jaro svěží novinkou – pivním speciálem s chutí a vůní exotiky Yuzu Pale Ale

12 dubna, 2021

Plzeňský řemeslný pivovar Proud obohatil sezónní pivní nabídku pozoruhodnou novinkou: Yuzu Pale...

Velikonoční tradice ve slezské kuchyni

1 dubna, 2021

Už od nepaměti se člověk těšil na jaro. Když byla zima již...

Aplikace umožňující otevřít podniky je téměř hotová, čeká se na vládu

28 března, 2021

Aplikace ukáže, že nejste infekční. Je téměř hotová, čeká se na vládu....

Revoluce v supermarketech: od teplého pultu ke “gastrovenience”

26 března, 2021

Otázkou pro supermarkety už není „Budeme nabízet hotová jídla?“, ale „Jaká hotová...

Jak dál po covid?

24 března, 2021

Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...

Zájem o alternativy masa loni dále rostl, rostlinným produktem roku je ManaBurger

23 března, 2021

Anketu o nejoblíbenější Rostlinný produkt roku 2020 ovládl ManaBurger. Už podruhé v řadě...

Vaříme podle Staré Gardy mistrů kuchařů – zajímavé tipy na studené i teplé omáčky

17 března, 2021

Figaro Do majonézy vmícháme protlak z rajských jablíček a zjemníme šlehačkou.   Mouseline...

Covid gastro – gastronomické podniky očekávají na tři miliardy

17 března, 2021

Ministerstvo průmyslu a obchodu v programu Covid gastro – uzavřené provozovny přijalo 20 572...

Investice do úspěchu i v době krize

15 března, 2021

Rok 2020 přinesl do gastronomie mnoho výzev a překážek. Doba “covidová” je...

Na trh přichází velikonoční balení svijanského piva

15 března, 2021

Rodinný pivovar Svijany připravil i letos sezónní edici nepasterovaného baleného piva Svijanský...

Tržby restaurací, kaváren a hotelů se propadly o třetinu

10 března, 2021

Tržby v gastrooboru se loni v ČR meziročně propadly o 37 %, vyplývá z dat...

Miroslav Kubec: Nejhorší je nejistota

22 února, 2021

Jak se situace v gastromonii vyvíjí, jak jsou na tom studenti odborných škol...

Lukáš Uher: Sázet na jednoho koně se nevyplatí

21 února, 2021

O stávající situaci a náboru do Juniorského národního týmu Asociace kuchařů a...

Miloš Žáček: Odpovědnost začíná u jednotlivce

19 února, 2021

Celý svět si prochází těžkým obdobím a ve všech profesích čelíme nepříjemnostem...

Restaurace bez hostů

19 února, 2021

Ve světě jsou na vzestupu, jsou považovány za zachránce gastronomie a konečně...

NOVÝ TREND: Jednoduše připraveno a snadno prodáno. Využijte kapacity své kuchyně i v době lockdownu.

19 února, 2021

Využijte kapacity své kuchyně i v době lockdownu. Kuchyně nefungují naplno, ale zásoby...

Až omezení skončí, budou se lidé do restaurací těšit, věří Lukáš Tesárek z Malostranské besedy

15 února, 2021

Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...

Kvůli pandemii se studenti neseznámí s vysokou gastronomií, upozorňuje pedagog Roman Sejval

15 února, 2021

Jako učitel na soukromé hotelové škole Bukaschool se musel Roman Sejval poprat...

Do Vídně na kávu

8 února, 2021

Letos poloprázdná Vídeň láká k návštěvě, proč se tentokrát nevydat po stopách nejstarších...

Lahodné dezerty i bez mléka a vajec

26 ledna, 2021

Hlavní část většiny známých dezertů často tvoří živočišné složky, jako jsou vejce,...

Czech Specials- Ochutnejte Česko! Zdravé smažení

21 ledna, 2021

Období masopustu začíná po Třech králích tedy po 6.1. a končí přesně o...

Miloš Žáček: Správnou prevencí lze snižovat rizika nákazy

18 října, 2020

Svět si historicky prošel množstvím virových epidemií a i s tou současnou se...

Bertiny lázně v novém kabátě

17 října, 2020

V oáze klidu v centru historické Třeboně uprostřed rybníkářské krajiny jižních Čech se...

Zdeněk Hladík: Věřím, že se společné stravování posouvá dopředu

17 října, 2020

Společné stravování je velkým tématem pro Asociaci kuchařů a cukrářů České republiky....

Nejlepší kuchařky i kuchaři společného stravování znovu poměřili své síly

15 října, 2020

Je osm hodin ráno a kuchaři se scházejí v Makro Akademii. Ve vzduchu...

Stanovisko AHR ČR – Vyjádření k prohlášení ministra Romana Prymuly

23 září, 2020

Asociace hotelů a restaurací České republiky vnímá pozitivně vyjádření ministra zdravotnictví Romana...

Emirates Flight Catering podepsala memorandum o založení Kosher Arabia

18 září, 2020

Emirates Flight Catering (EKFC), jedna z největších cateringových společností na světě, která spolupracuje...

Pozvánka na soutěž Moravský cukrářský šampionát 2020

18 září, 2020

Soutěž pořádá pobočka SMS AKC ČR. Kdy?:  3.-4.10. 2020 Kde?: Výstaviště Flora Olomouc...

World Beer Awards 2020

17 září, 2020

„450“ je nejlepší světlý ležák českého typu na světě  Mimořádného úspěchu dosáhl...

KU Young Chef 2020 – 3. ročník soutěže je úspěšně za námi a už druhý rok v řadě ho ovládla žena

17 září, 2020

3. ročník potvrdil, že soutěž pro mladé talentované studenty, která jim bude vytvářet...

Pozvánka na seminář: Správná hygienická a výrobní praxe a systémy HACCP

15 září, 2020

Pořádá pobočka SČ AKC ČR. lektorka: Ing. Jana Nová, HASAP Consulting, s.r.o....

Pozvánka na seminář: Zvěřinové a houbové speciality v hlavních pokrmech

15 září, 2020

Tento seminář pořádá pobočka SMS AKC ČR lektor Jan Horký Kdy?: 24.9....

Pozvánka na Biojarmark

8 září, 2020

Rádi bychom Vás pozvali: 3. října na 4. ročník Biojarmarku– jediného pražského farmářského...

Pozvánka na seminář – Soutěžení je pro radost

7 září, 2020

Tento seminář pořádá pobočka Karlovy Vary AKC ČR, Kdy?: 23.9. Kde?: vzdělávací...

30 let s námi: 2006 | odkoupení BHJ Garant a počátky Bidfood Expo

7 září, 2020

Vzpomínáte, jak přerostli dánskou matku a následně odkoupili BHJ Garant, dvojku gastronomického...

Kam s ním? Zakázané a povolené jednorázové nádobí

7 září, 2020

Plasty zaplavují životní prostředí, proto se od 3. července 2021 nesmí uvádět na trh...

Soutěž o nejlepší kuchařky a kuchaře 2020 ve společném stravování zná své vítěze

7 září, 2020

Poslední prázdninový týden se v Makro Akademii nesl ve znamení veřejného stravování. Od...

Boloňská omáčka aneb Oblíbené jídlo v bezmasé formě

4 září, 2020

Suroviny na 10 porcí: * 500 g Šmakoun klasik * 150 g...

Čočkové lečo s tofu a černou solí

3 září, 2020

Lečo se dělá všemožně – s vejci, s klobáskou, ale také s pikantní paprikou nebo...

Ostružinový koláč s drobenkou

28 srpna, 2020

Suroviny Těsto:  250 g polohrubé mouky 40 g cukru krupice + 1...

Čočková sekaná

28 srpna, 2020

Na 6 porcí budete potřebovat: Suroviny 2 hrnky uvařené čočky 1 menší...

Proč zvýšit nabídku rostlinných jídel ve vaší jídelně?

26 srpna, 2020

Významně narůstá počet lidí, kteří experimentují s alternativami živočišných produktů, ať už kvůli...

Gastronomický tip: Nová kuchařka Plzeň na talíři s recepty, co mají říz…

21 srpna, 2020

Nejen pravověrné Plzeňáky potěší nová kuchařka Plzeň na talíři, která vychází s výmluvným...

Špagety s omáčkou z červené čočky

10 srpna, 2020

Na 5 porcí budete potřebovat: Suroviny 1 balení špaget 150 g červené...

TRENDY 2020 – Ohleduplnost, technologie i zatracované sacharidy

24 dubna, 2020

Co bude hlavními tématy příštího roku v oblasti potravin, ať už v obchodech, nebo...

Kampotský klenot: Opepřete to!

23 dubna, 2020

Jak chutná pravý pepř, vám může odpovědět jedině Klára Dohnalová a David...

Tip na gourmet dish: Jedinečnost chuti, neodolatelná kompozice a zdravé složení

23 dubna, 2020

Oslnit hosta známým pokrmem v netradičním a neočekávaném pojetí je jistě jedním z cílů...

Naturální víno je vždy autentické

22 dubna, 2020

Tuzemská produkce vín s přízviskem naturální, nemanipulované, přírodní či autentické pokrývají na zdejším...

Bezmasá jídla trendem doby: Jak si s nimi poradili v menzách UK?

20 dubna, 2020

Otázka nutričně vyváženého složení stravy i zvýšená potřeba konzumentů stravovat se zdravěji...

Rozkvetlé interiéry

19 dubna, 2020

I honosné zdobené interiéry rozličných gastro zařízení působí bez květinových dekorací stroze...

Jak mít z personálu ten nejlepší na světě?

17 dubna, 2020

Lidi z Baru – pojem v gastronomii a pohostinství, ale také lovebrand, který milují...