T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

články

VŠEGASTRO ZPRÁVYTRENDYPROVOZTECHNOLOGIESUROVINYPIVOVÍNOINTERIER & EXTERIERMANAGEMENTKAVÁRENSTVÍSVĚT ČAJECUKRÁŘSTVÍRECEPTURYHOTREQ ZPRÁVYHISTORIEROZHOVORYWELLNESS GASTRONOMIECZECH SPECIALSGASTRO AKCE

Miroslav Kubec: Nejhorší je nejistota

22 února, 2021

Jak se situace v gastromonii vyvíjí, jak jsou na tom studenti odborných škol...

Jak dál po covid?

21 února, 2021

Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...

Lukáš Uher: Sázet na jednoho koně se nevyplatí

21 února, 2021

O stávající situaci a náboru do Juniorského národního týmu Asociace kuchařů a...

Miloš Žáček: Odpovědnost začíná u jednotlivce

19 února, 2021

Celý svět si prochází těžkým obdobím a ve všech profesích čelíme nepříjemnostem...

Restaurace bez hostů

19 února, 2021

Ve světě jsou na vzestupu, jsou považovány za zachránce gastronomie a konečně...

NOVÝ TREND: Jednoduše připraveno a snadno prodáno. Využijte kapacity své kuchyně i v době lockdownu.

19 února, 2021

Využijte kapacity své kuchyně i v době lockdownu. Kuchyně nefungují naplno, ale zásoby...

Až omezení skončí, budou se lidé do restaurací těšit, věří Lukáš Tesárek z Malostranské besedy

15 února, 2021

Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...

Kvůli pandemii se studenti neseznámí s vysokou gastronomií, upozorňuje pedagog Roman Sejval

15 února, 2021

Jako učitel na soukromé hotelové škole Bukaschool se musel Roman Sejval poprat...

Do Vídně na kávu

8 února, 2021

Lahodné dezerty i bez mléka a vajec

26 ledna, 2021

Hlavní část většiny známých dezertů často tvoří živočišné složky, jako jsou vejce,...

Czech Specials- Ochutnejte Česko! Zdravé smažení

21 ledna, 2021

Období masopustu začíná po Třech králích tedy po 6.1. a končí přesně o...

Miloš Žáček: Správnou prevencí lze snižovat rizika nákazy

18 října, 2020

Svět si historicky prošel množstvím virových epidemií a i s tou současnou se...

Bertiny lázně v novém kabátě

17 října, 2020

V oáze klidu v centru historické Třeboně uprostřed rybníkářské krajiny jižních Čech se...

Zdeněk Hladík: Věřím, že se společné stravování posouvá dopředu

17 října, 2020

Společné stravování je velkým tématem pro Asociaci kuchařů a cukrářů České republiky....

Nejlepší kuchařky i kuchaři společného stravování znovu poměřili své síly

15 října, 2020

Je osm hodin ráno a kuchaři se scházejí v Makro Akademii. Ve vzduchu...

Stanovisko AHR ČR – Vyjádření k prohlášení ministra Romana Prymuly

23 září, 2020

Asociace hotelů a restaurací České republiky vnímá pozitivně vyjádření ministra zdravotnictví Romana...

Emirates Flight Catering podepsala memorandum o založení Kosher Arabia

18 září, 2020

Emirates Flight Catering (EKFC), jedna z největších cateringových společností na světě, která spolupracuje...

Pozvánka na soutěž Moravský cukrářský šampionát 2020

18 září, 2020

Soutěž pořádá pobočka SMS AKC ČR. Kdy?:  3.-4.10. 2020 Kde?: Výstaviště Flora Olomouc...

World Beer Awards 2020

17 září, 2020

„450“ je nejlepší světlý ležák českého typu na světě  Mimořádného úspěchu dosáhl...

KU Young Chef 2020 – 3. ročník soutěže je úspěšně za námi a už druhý rok v řadě ho ovládla žena

17 září, 2020

3. ročník potvrdil, že soutěž pro mladé talentované studenty, která jim bude vytvářet...

Pozvánka na seminář: Správná hygienická a výrobní praxe a systémy HACCP

15 září, 2020

Pořádá pobočka SČ AKC ČR. lektorka: Ing. Jana Nová, HASAP Consulting, s.r.o....

Pozvánka na seminář: Zvěřinové a houbové speciality v hlavních pokrmech

15 září, 2020

Tento seminář pořádá pobočka SMS AKC ČR lektor Jan Horký Kdy?: 24.9....

Pozvánka na Biojarmark

8 září, 2020

Rádi bychom Vás pozvali: 3. října na 4. ročník Biojarmarku– jediného pražského farmářského...

Pozvánka na seminář – Soutěžení je pro radost

7 září, 2020

Tento seminář pořádá pobočka Karlovy Vary AKC ČR, Kdy?: 23.9. Kde?: vzdělávací...

30 let s námi: 2006 | odkoupení BHJ Garant a počátky Bidfood Expo

7 září, 2020

Vzpomínáte, jak přerostli dánskou matku a následně odkoupili BHJ Garant, dvojku gastronomického...

Kam s ním? Zakázané a povolené jednorázové nádobí

7 září, 2020

Plasty zaplavují životní prostředí, proto se od 3. července 2021 nesmí uvádět na trh...

Soutěž o nejlepší kuchařky a kuchaře 2020 ve společném stravování zná své vítěze

7 září, 2020

Poslední prázdninový týden se v Makro Akademii nesl ve znamení veřejného stravování. Od...

Boloňská omáčka aneb Oblíbené jídlo v bezmasé formě

4 září, 2020

Suroviny na 10 porcí: * 500 g Šmakoun klasik * 150 g...

Čočkové lečo s tofu a černou solí

3 září, 2020

Lečo se dělá všemožně – s vejci, s klobáskou, ale také s pikantní paprikou nebo...

Ostružinový koláč s drobenkou

28 srpna, 2020

Suroviny Těsto:  250 g polohrubé mouky 40 g cukru krupice + 1...

Čočková sekaná

28 srpna, 2020

Na 6 porcí budete potřebovat: Suroviny 2 hrnky uvařené čočky 1 menší...

Proč zvýšit nabídku rostlinných jídel ve vaší jídelně?

26 srpna, 2020

Významně narůstá počet lidí, kteří experimentují s alternativami živočišných produktů, ať už kvůli...

Gastronomický tip: Nová kuchařka Plzeň na talíři s recepty, co mají říz…

21 srpna, 2020

Nejen pravověrné Plzeňáky potěší nová kuchařka Plzeň na talíři, která vychází s výmluvným...

Špagety s omáčkou z červené čočky

10 srpna, 2020

Na 5 porcí budete potřebovat: Suroviny 1 balení špaget 150 g červené...

TRENDY 2020 – Ohleduplnost, technologie i zatracované sacharidy

24 dubna, 2020

Co bude hlavními tématy příštího roku v oblasti potravin, ať už v obchodech, nebo...

Kampotský klenot: Opepřete to!

23 dubna, 2020

Jak chutná pravý pepř, vám může odpovědět jedině Klára Dohnalová a David...

Tip na gourmet dish: Jedinečnost chuti, neodolatelná kompozice a zdravé složení

23 dubna, 2020

Oslnit hosta známým pokrmem v netradičním a neočekávaném pojetí je jistě jedním z cílů...

Naturální víno je vždy autentické

22 dubna, 2020

Tuzemská produkce vín s přízviskem naturální, nemanipulované, přírodní či autentické pokrývají na zdejším...

Bezmasá jídla trendem doby: Jak si s nimi poradili v menzách UK?

20 dubna, 2020

Otázka nutričně vyváženého složení stravy i zvýšená potřeba konzumentů stravovat se zdravěji...

Rozkvetlé interiéry

19 dubna, 2020

I honosné zdobené interiéry rozličných gastro zařízení působí bez květinových dekorací stroze...

Jak mít z personálu ten nejlepší na světě?

17 dubna, 2020

Lidi z Baru – pojem v gastronomii a pohostinství, ale také lovebrand, který milují...

Historické cukrárny – Cukrárna Jindrak v Linci

16 dubna, 2020

Znalci, kteří chtějí ochutnat doopravdy poctivý, z místních surovin upečený, správně uleželý a...

Glazurová rarita – která otevřela úspěšnou cukrárnu

15 dubna, 2020

Před dvaceti devíti lety začal pan Buchal nabízet dekorativní cukrářské glazurové výrobky....

O čaji s Honzou Zlámaným

15 dubna, 2020

Tea pairing je prý budoucností fine dining. O tom, jak může čaj...

Pro práci i pro facebook – Design hotelových restaurací

15 dubna, 2020

Zaplnit hotelovou restauraci je stále velký um, ať je to hotel v centru...

Tomáš Zahradil : „Ať už si přidáte do espressa třeba rum, káva musí být připravena správně.“

14 dubna, 2020

Správně připravený šálek kávy je komplexní vědou. Finální výsledek ovlivňuje každý dotek...

Atrea – Odvětrejte a zničte nežádoucí patogeny

13 dubna, 2020

Přední výrobce vzduchotechniky na českém trhu a specialista na větrání a rekuperaci...

Nepřehlédnutelná kvalita

13 dubna, 2020

Nože Wüsthof jsou nepostradatelným pomocníkem v řadě domácností i profesionálních kuchyní. Jejich výrobce...

Co by měl umět moderní kuchař?

12 dubna, 2020

Možná některé udiví, že moderní, jak se s oblibou dnes říká „trendy“ kuchař,...

Největší kongresový hotel v Evropě

12 dubna, 2020

Pět kongresových sálů a šestnáct salonků s celkovou kapacitou až pět tisíc míst,...

Zlepšete IMUNITU zeleninou Bonduelle

11 dubna, 2020

ZELENINA  tvoří neodmyslitelnou součást každého zdravého jídelníčku. Na rozdíl od ovoce je však zelenina...

Rebarbora – Zelenina na sladko

10 dubna, 2020

Rebarbora je vytrvalá rostlina s ostře kyselou chutí, které se v našem podnebním pásu...

Jak nás zasáhl nouzový stav? V omezeném režimu, ale pracujeme!

10 dubna, 2020

Když vláda během nočního zasedání z pátku 14. března na sobotu 15. rozhodla s účinností od...

Kuchařská olympiáda IKA 2020 – Gratulujeme k úspěchům českých týmů

10 dubna, 2020

Na výjimečnou událost konanou jednou za čtyři roky – kuchařskou olympiádu IKA...

Originální tmavý linecký dort podle cukrárny Jindrak

10 dubna, 2020

Suroviny pro dort s průměrem 24 cm: • 200 g másla pokojové teploty...

Dezert „rebarbora/křehké těsto” od Votre Plaisir

9 dubna, 2020

Křehké těsto Máslo 120 g Cukr moučka 80 g Sůl 1 g...

Imunita je nyní důležitější než kdy dříve

9 dubna, 2020

Virové onemocnění Covid-19 zastavilo náš dosavadní život. Mnoho z nás nuceně polevilo v pracovním...

Úspěch i ve smutných dobách – Expo Ósaka 1970

9 dubna, 2020

Naše prezentace na Expo Ósaka, které se konalo od března do září...

Dobrá káva i mimo kavárnu

8 dubna, 2020

Nejste baristou? Nepracujete v kavárně? Váš podnik vyniká něčím zcela jiným než specializací...

Krizové situace a spokojený zaměstnanec?

8 dubna, 2020

Bez správného vedení těžko! Lidé ve stresových situacích, víc než v jakýchkoli jiných,...

Zase bude lépe!

8 dubna, 2020

Původně měl být na těchto stránkách věnovaným projektu Czech Specials rozhovor s majitelem...

SMOOTHIE S ČERVENOU ŘEPOU A JABLKY

7 dubna, 2020

Ingredience na 1 porci Chia semínka 0,01 g Řepa červená na nudličky Sous-Vide...

Máte nasušeno? Konverzace lyofilizací

6 dubna, 2020

Konzervací potravin nízkými teplotami při regulovaném tlaku si suroviny zachovají svou barvu...

Kavárna: Pastéis de Belém

5 dubna, 2020

Některé pochoutky spatří světlo světa jen čirou náhodou, nebo je jejich recept...

Nouzový stav a pomoc minipivovarům

5 dubna, 2020

O ekonomickém dopadu státních nařízení v souvislosti s nouzovým stavem jsme si povídali s Ing....

Sociální média, marketing a pivo

4 dubna, 2020

V našich podmínkách tvoří dnes sociální média největší reklamní platformu na světě....

Krémové rizoto z pepitek a dýňovou espumou

4 dubna, 2020

Na 10 porcí budeme potřebovat:  Suroviny pepitky čočkové 300 g pepitky hráškové...

Steiner & Kovarik: Darujte balíček sladkého potěšení

3 dubna, 2020

Že není současná doba jednoduchá, pociťujeme na vlastní kůži všichni. O to...

Zachraň hospodu! Pivovar Svijany se připojuje k iniciativě Českého svazu pivovarů a sladoven

2 dubna, 2020

Pivovar Svijany přispěl částkou sto tisíc korun na vytvoření a provoz webové...

Najít ho a zaměstnat

2 dubna, 2020

Kolik právě teď hledáte ideálních kandidátů do vašeho provozu? Nebudeme nejspíš daleko...

Gastro inventář a jeho trendy v roce 2020

1 dubna, 2020

Co aktuálně vyvíjejí úspěšní producenti gastro nádobí a kudy se ubírá hlavní...

Green Restaurant – Úplně jiná závodka

23 listopadu, 2019

Žádné polotovary, žádná umělá dochucovadla, sázka na kvalitní suroviny a poctivou kuchařinu....

Sbohem, klasický oběde!

22 listopadu, 2019

Změny ve stravovacích návycích současných strávníků začínají ovlivňovat i oblast účelového stravování....

Úskalí nemocničního stravování

21 listopadu, 2019

Nemocniční strava a její kvalita je častým terčem stížností. V průzkumech spokojenosti pacientů...

Liberecká Potrefená husa

20 listopadu, 2019

Nachází se v samém srdci Liberce, na okraji zdejší pěší zóny. Hosty láká...

Dione Premium: Pravá chuť českého špenátu

19 listopadu, 2019

Dopřát zákazníkům sezonní zeleninu špičkové kvality z české produkce už nemusí být oříšek....

Slaný koláč se špenátem, karamelizovanou dýní, slaninou a ricottou s malým trhaným salátkem

18 listopadu, 2019

Recept na 10 porcí g/ml: 2,5 kg špenát Dione Premium 100 g cibule...

Šmakoun: Komplexní bílkovina i v bezmasých jídlech… pro děti i seniory

16 listopadu, 2019

Čím dál víc se setkáváme s potížemi při konzumaci masa. Děti maso odmítají,...

Dějiny příborů na našich stolech

16 listopadu, 2019

Jíst svůj oběd lžící, vidličkou a nožem bylo zcela běžné až teprve...

Czech Specials – Podzim patří zvěřině

15 listopadu, 2019

Maso divoké zvěře bylo dlouho jediným masem, které lidstvo znalo a konzumovalo....

Je to divočina!

13 listopadu, 2019

Maso výjimečné kvality, maso králů, vyžaduje při své přípravě jedinečnou péči. Je...

Jak se do lesa volá…

12 listopadu, 2019

I když Českou republiku pokrývá více než 34 % lesních pozemků, které nabízejí...

Srnčí medailonky pod ořechovou krustou s dušenými jablky a hruškami

12 listopadu, 2019

Suroviny pro 4 porce: • srnčí hřbet 600 g srnčího hřbetu 80...

Dva letošní trumfy Lukáše Hejlíka a jeho Gastromapy

10 listopadu, 2019

Poprvé moderoval Lukáš Hejlík Food blog roku 2013 a tehdy si uvědomil,...

DPH 10 % pro restaurace – úspěch AHR ČR

9 listopadu, 2019

Po několikaletém úsilí se letos v polovině září podařilo dokončit snahy AHR ČR...

Teplé nápoje – podceňovaný zlatý důl

8 listopadu, 2019

Nabídka teplých nápojů, přinejmenším kávy a čaje, je podstatnou součástí byznysu každého...

Setkání s mistrem cukrářem

7 listopadu, 2019

Na začátku září proběhla ve Varšavě již 4. edice setkání cukrářů se světovou...

COFFEE ROOM je místem, kde si jen tak nesednete. Proč?

6 listopadu, 2019

V roce 2014 si Jirka a Monika Mahrovi přivezli z několikaletého pobytu v Londýně...

Sorry…pečeme jinak Poctivě a s pokorou k řemeslu

3 listopadu, 2019

Šárka Divácká pochází z Prahy. Do podnikání srdcem se ale pustila v Brně, kde...

(Ne)vinné párování

2 listopadu, 2019

Nespoutanou divokost zvěřiny dokonale podtrhnou lahodná vína. Jak maso vhodně párovat s vínem,...

Baculatá společnice

2 listopadu, 2019

Oranžová sezona ještě stále není u svého konce. Oblé zeleninové krásky si...

Jak být úspěšný při prodeji kávy

1 listopadu, 2019

Mít v restauraci a hlavně v kavárně v nabídce kvalitní druhy kávy, je již delší...

Zdeněk Hladík: „I ve veřejném stravování je prostor pro kreativitu.“

23 září, 2019

Veřejnému stravování se dostává v poslední době stále více pozornosti. Nároky strávníků rostou...

Kam směřuje fastfood – Home delivery i bezmasé burgery

29 června, 2019

Mladá generace je pohodlnější a projevuje se to tak, že si, podle...

České bistro ve třetím tisíciletí

29 června, 2019

Pojem bistro má dnes na české gastronomické scéně mnoho podob. Co vše...

Orkla Foods – Ještě více gurmánských možností

28 června, 2019

Najít si kvalitního a spolehlivého dodavatele surovin může být klíčem úspěšného gastro...

Letní salátové variace

26 června, 2019

Jakmile se venkovní teploty šplhají k tropům, nutí nás tělo stravovat se odlehčeně,...

Budha bowl – letní speciál s cizrnovo-kukuřičnými pepitkami a kozím sýrem

24 června, 2019

Možná kombinace vařené pepitky cizrna – kukuřice Bonduelle cizrna SV Bonduelle hrášek...

Vyzrálé hovězí – Prvotřídní, ale jen pro někoho

23 června, 2019

Několik týdnů vyvěšené maso v chladu a přiměřené vlhkosti vzduchu zraje proto, aby...