Jak se situace v gastromonii vyvíjí, jak jsou na tom studenti odborných škol...
Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...
O stávající situaci a náboru do Juniorského národního týmu Asociace kuchařů a...
Celý svět si prochází těžkým obdobím a ve všech profesích čelíme nepříjemnostem...
Ve světě jsou na vzestupu, jsou považovány za zachránce gastronomie a konečně...
Využijte kapacity své kuchyně i v době lockdownu. Kuchyně nefungují naplno, ale zásoby...
Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...
Jako učitel na soukromé hotelové škole Bukaschool se musel Roman Sejval poprat...
Hlavní část většiny známých dezertů často tvoří živočišné složky, jako jsou vejce,...
Období masopustu začíná po Třech králích tedy po 6.1. a končí přesně o...
Svět si historicky prošel množstvím virových epidemií a i s tou současnou se...
V oáze klidu v centru historické Třeboně uprostřed rybníkářské krajiny jižních Čech se...
Společné stravování je velkým tématem pro Asociaci kuchařů a cukrářů České republiky....
Je osm hodin ráno a kuchaři se scházejí v Makro Akademii. Ve vzduchu...
Asociace hotelů a restaurací České republiky vnímá pozitivně vyjádření ministra zdravotnictví Romana...
Emirates Flight Catering (EKFC), jedna z největších cateringových společností na světě, která spolupracuje...
Soutěž pořádá pobočka SMS AKC ČR. Kdy?: 3.-4.10. 2020 Kde?: Výstaviště Flora Olomouc...
„450“ je nejlepší světlý ležák českého typu na světě Mimořádného úspěchu dosáhl...
3. ročník potvrdil, že soutěž pro mladé talentované studenty, která jim bude vytvářet...
Pořádá pobočka SČ AKC ČR. lektorka: Ing. Jana Nová, HASAP Consulting, s.r.o....
Tento seminář pořádá pobočka SMS AKC ČR lektor Jan Horký Kdy?: 24.9....
Rádi bychom Vás pozvali: 3. října na 4. ročník Biojarmarku– jediného pražského farmářského...
Tento seminář pořádá pobočka Karlovy Vary AKC ČR, Kdy?: 23.9. Kde?: vzdělávací...
Vzpomínáte, jak přerostli dánskou matku a následně odkoupili BHJ Garant, dvojku gastronomického...
Plasty zaplavují životní prostředí, proto se od 3. července 2021 nesmí uvádět na trh...
Poslední prázdninový týden se v Makro Akademii nesl ve znamení veřejného stravování. Od...
Suroviny na 10 porcí: * 500 g Šmakoun klasik * 150 g...
Lečo se dělá všemožně – s vejci, s klobáskou, ale také s pikantní paprikou nebo...
Suroviny Těsto: 250 g polohrubé mouky 40 g cukru krupice + 1...
Na 6 porcí budete potřebovat: Suroviny 2 hrnky uvařené čočky 1 menší...
Významně narůstá počet lidí, kteří experimentují s alternativami živočišných produktů, ať už kvůli...
Nejen pravověrné Plzeňáky potěší nová kuchařka Plzeň na talíři, která vychází s výmluvným...
Na 5 porcí budete potřebovat: Suroviny 1 balení špaget 150 g červené...
Co bude hlavními tématy příštího roku v oblasti potravin, ať už v obchodech, nebo...
Jak chutná pravý pepř, vám může odpovědět jedině Klára Dohnalová a David...
Oslnit hosta známým pokrmem v netradičním a neočekávaném pojetí je jistě jedním z cílů...
Tuzemská produkce vín s přízviskem naturální, nemanipulované, přírodní či autentické pokrývají na zdejším...
Otázka nutričně vyváženého složení stravy i zvýšená potřeba konzumentů stravovat se zdravěji...
I honosné zdobené interiéry rozličných gastro zařízení působí bez květinových dekorací stroze...
Lidi z Baru – pojem v gastronomii a pohostinství, ale také lovebrand, který milují...
Znalci, kteří chtějí ochutnat doopravdy poctivý, z místních surovin upečený, správně uleželý a...
Před dvaceti devíti lety začal pan Buchal nabízet dekorativní cukrářské glazurové výrobky....
Tea pairing je prý budoucností fine dining. O tom, jak může čaj...
Zaplnit hotelovou restauraci je stále velký um, ať je to hotel v centru...
Správně připravený šálek kávy je komplexní vědou. Finální výsledek ovlivňuje každý dotek...
Přední výrobce vzduchotechniky na českém trhu a specialista na větrání a rekuperaci...
Nože Wüsthof jsou nepostradatelným pomocníkem v řadě domácností i profesionálních kuchyní. Jejich výrobce...
Možná některé udiví, že moderní, jak se s oblibou dnes říká „trendy“ kuchař,...
Pět kongresových sálů a šestnáct salonků s celkovou kapacitou až pět tisíc míst,...
ZELENINA tvoří neodmyslitelnou součást každého zdravého jídelníčku. Na rozdíl od ovoce je však zelenina...
Rebarbora je vytrvalá rostlina s ostře kyselou chutí, které se v našem podnebním pásu...
Když vláda během nočního zasedání z pátku 14. března na sobotu 15. rozhodla s účinností od...
Na výjimečnou událost konanou jednou za čtyři roky – kuchařskou olympiádu IKA...
Suroviny pro dort s průměrem 24 cm: • 200 g másla pokojové teploty...
Křehké těsto Máslo 120 g Cukr moučka 80 g Sůl 1 g...
Virové onemocnění Covid-19 zastavilo náš dosavadní život. Mnoho z nás nuceně polevilo v pracovním...
Naše prezentace na Expo Ósaka, které se konalo od března do září...
Nejste baristou? Nepracujete v kavárně? Váš podnik vyniká něčím zcela jiným než specializací...
Bez správného vedení těžko! Lidé ve stresových situacích, víc než v jakýchkoli jiných,...
Původně měl být na těchto stránkách věnovaným projektu Czech Specials rozhovor s majitelem...
Ingredience na 1 porci Chia semínka 0,01 g Řepa červená na nudličky Sous-Vide...
Konzervací potravin nízkými teplotami při regulovaném tlaku si suroviny zachovají svou barvu...
Některé pochoutky spatří světlo světa jen čirou náhodou, nebo je jejich recept...
O ekonomickém dopadu státních nařízení v souvislosti s nouzovým stavem jsme si povídali s Ing....
V našich podmínkách tvoří dnes sociální média největší reklamní platformu na světě....
Na 10 porcí budeme potřebovat: Suroviny pepitky čočkové 300 g pepitky hráškové...
Že není současná doba jednoduchá, pociťujeme na vlastní kůži všichni. O to...
Pivovar Svijany přispěl částkou sto tisíc korun na vytvoření a provoz webové...
Kolik právě teď hledáte ideálních kandidátů do vašeho provozu? Nebudeme nejspíš daleko...
Co aktuálně vyvíjejí úspěšní producenti gastro nádobí a kudy se ubírá hlavní...
Žádné polotovary, žádná umělá dochucovadla, sázka na kvalitní suroviny a poctivou kuchařinu....
Změny ve stravovacích návycích současných strávníků začínají ovlivňovat i oblast účelového stravování....
Nemocniční strava a její kvalita je častým terčem stížností. V průzkumech spokojenosti pacientů...
Nachází se v samém srdci Liberce, na okraji zdejší pěší zóny. Hosty láká...
Dopřát zákazníkům sezonní zeleninu špičkové kvality z české produkce už nemusí být oříšek....
Recept na 10 porcí g/ml: 2,5 kg špenát Dione Premium 100 g cibule...
Čím dál víc se setkáváme s potížemi při konzumaci masa. Děti maso odmítají,...
Jíst svůj oběd lžící, vidličkou a nožem bylo zcela běžné až teprve...
Maso divoké zvěře bylo dlouho jediným masem, které lidstvo znalo a konzumovalo....
Maso výjimečné kvality, maso králů, vyžaduje při své přípravě jedinečnou péči. Je...
I když Českou republiku pokrývá více než 34 % lesních pozemků, které nabízejí...
Suroviny pro 4 porce: • srnčí hřbet 600 g srnčího hřbetu 80...
Poprvé moderoval Lukáš Hejlík Food blog roku 2013 a tehdy si uvědomil,...
Po několikaletém úsilí se letos v polovině září podařilo dokončit snahy AHR ČR...
Nabídka teplých nápojů, přinejmenším kávy a čaje, je podstatnou součástí byznysu každého...
Na začátku září proběhla ve Varšavě již 4. edice setkání cukrářů se světovou...
V roce 2014 si Jirka a Monika Mahrovi přivezli z několikaletého pobytu v Londýně...
Šárka Divácká pochází z Prahy. Do podnikání srdcem se ale pustila v Brně, kde...
Nespoutanou divokost zvěřiny dokonale podtrhnou lahodná vína. Jak maso vhodně párovat s vínem,...
Oranžová sezona ještě stále není u svého konce. Oblé zeleninové krásky si...
Mít v restauraci a hlavně v kavárně v nabídce kvalitní druhy kávy, je již delší...
Veřejnému stravování se dostává v poslední době stále více pozornosti. Nároky strávníků rostou...
Mladá generace je pohodlnější a projevuje se to tak, že si, podle...
Pojem bistro má dnes na české gastronomické scéně mnoho podob. Co vše...
Najít si kvalitního a spolehlivého dodavatele surovin může být klíčem úspěšného gastro...
Jakmile se venkovní teploty šplhají k tropům, nutí nás tělo stravovat se odlehčeně,...
Možná kombinace vařené pepitky cizrna – kukuřice Bonduelle cizrna SV Bonduelle hrášek...
Několik týdnů vyvěšené maso v chladu a přiměřené vlhkosti vzduchu zraje proto, aby...
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.