T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

Budha bowl – letní speciál s cizrnovo-kukuřičnými pepitkami a kozím sýrem

24 června, 2019
  • Možná kombinace
    vařené pepitky cizrna – kukuřice Bonduelle
    cizrna SV Bonduelle
    hrášek Minute Bonduelle
    restovaná zelenina Mediterranea
    Bonduelle a Andalusie Bonduelle
    pečený kozí sýr
    cherry rajčata
    okurka salátová
    ředkvičky
    dýňové semínko
    slunečnicové semínko
    bílý jogurt
    citronová šťáva
    bazalka

Postup

Letním salátům letos kralují luštěninovo-zeleninové pepitky, které mají tvar jemných zrnek. Tahle přirozeně bezlepková surovina má vysoký obsah bílkovin a ukrývá v jednom svém kilogramu až 8 kg luštěnin a zeleniny. Pro odlehčený salátový recept s kozím sýrem si uvaříme požadované množství cizrno-kukuřičných pepitek na počet porcí podle návodu, ty pak promícháme se scezenou a okapanou cizrnou a hráškem. Mezitím si na pánvi bez tuku orestujeme zmrazenou směs zeleniny Mediterranea Bonduelle a Andalusie Bonduelle. Obě originální antipasti můžeme také nechat rozmrazit bez tepelné úpravy při +3 °C a rovnou podávat. Společně s nimi na talíř přidáme také pokrájená cherry rajčata, okurku a ředkvičky. Na závěr salát ještě posypeme špetkou dýňových a slunečnicových semínek a při servírování jej doplníme o kousky pečeného kozího sýra. Hostům můžeme k salátu nabídnout také dresink z bílého jogurtu zakapaného citronem a ovoněného posekanými lístky bazalky a pečivo.

Aktuálně

Jak dál po covid?

21 února, 2021

Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...

Až omezení skončí, budou se lidé do restaurací těšit, věří Lukáš Tesárek z Malostranské besedy

15 února, 2021

Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...