- Možná kombinace
vařené pepitky cizrna – kukuřice Bonduelle
cizrna SV Bonduelle
hrášek Minute Bonduelle
restovaná zelenina Mediterranea
Bonduelle a Andalusie Bonduelle
pečený kozí sýr
cherry rajčata
okurka salátová
ředkvičky
dýňové semínko
slunečnicové semínko
bílý jogurt
citronová šťáva
bazalka
Postup
Letním salátům letos kralují luštěninovo-zeleninové pepitky, které mají tvar jemných zrnek. Tahle přirozeně bezlepková surovina má vysoký obsah bílkovin a ukrývá v jednom svém kilogramu až 8 kg luštěnin a zeleniny. Pro odlehčený salátový recept s kozím sýrem si uvaříme požadované množství cizrno-kukuřičných pepitek na počet porcí podle návodu, ty pak promícháme se scezenou a okapanou cizrnou a hráškem. Mezitím si na pánvi bez tuku orestujeme zmrazenou směs zeleniny Mediterranea Bonduelle a Andalusie Bonduelle. Obě originální antipasti můžeme také nechat rozmrazit bez tepelné úpravy při +3 °C a rovnou podávat. Společně s nimi na talíř přidáme také pokrájená cherry rajčata, okurku a ředkvičky. Na závěr salát ještě posypeme špetkou dýňových a slunečnicových semínek a při servírování jej doplníme o kousky pečeného kozího sýra. Hostům můžeme k salátu nabídnout také dresink z bílého jogurtu zakapaného citronem a ovoněného posekanými lístky bazalky a pečivo.