T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

České bistro ve třetím tisíciletí

29 června, 2019

Pojem bistro má dnes na české gastronomické scéně mnoho podob. Co vše se dnes skrývá pod označením bistro v současné době, kdy se lidé stále více zabývají tím, co jedí, a čeští kuchaři míří mezi světovou špičku? Ukazuje se, že fantazii se meze nekladou – a že i klasika má stále co říct.

Mohlo by se zdát, že koncept české samoobslužné jídelny s nabídkou klasických jídel typu krupicová polévka s vejcem a hovězí maso na kari s rýží už je v konkurenci fastfoodů všeho typu passé. Ukazuje se ale, že koncept navazující na tradici českých lidových bufetů, jako byl legendární Automat Koruna nebo bufet U Rozvařilů, se rozhodně nepřežil.

Více se dočtete v tištěném vydání č. 2/2019 – str. 5.

Aktuálně

Jak dál po covid?

21 února, 2021

Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...

Až omezení skončí, budou se lidé do restaurací těšit, věří Lukáš Tesárek z Malostranské besedy

15 února, 2021

Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...