T&M CREATIVE

České bistro ve třetím tisíciletí

29 června, 2019

Pojem bistro má dnes na české gastronomické scéně mnoho podob. Co vše se dnes skrývá pod označením bistro v současné době, kdy se lidé stále více zabývají tím, co jedí, a čeští kuchaři míří mezi světovou špičku? Ukazuje se, že fantazii se meze nekladou – a že i klasika má stále co říct.

Mohlo by se zdát, že koncept české samoobslužné jídelny s nabídkou klasických jídel typu krupicová polévka s vejcem a hovězí maso na kari s rýží už je v konkurenci fastfoodů všeho typu passé. Ukazuje se ale, že koncept navazující na tradici českých lidových bufetů, jako byl legendární Automat Koruna nebo bufet U Rozvařilů, se rozhodně nepřežil.

Více se dočtete v tištěném vydání č. 2/2019 – str. 5.

Aktuálně

Lov velikonočních vajíček, zdobení kraslic s malérečkou i brunch pro ty, kdo si rádi přispí – Velikonoce v Mandarin Oriental, Prague

27 března, 2024

Velikonoce v hotelu Mandarin Oriental, Prague se letos ponesou v kreativním i duchu. Kromě...

Restaurant Iris – udržitelná gastronomie v norském fjordu

11 prosince, 2023

V roce 2022 bylo slavnostně otevřeno zážitkové i výukové centrum akvakultury a...