T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

Čočková sekaná

28 srpna, 2020

Na 6 porcí budete potřebovat:

Suroviny

  • 2 hrnky uvařené čočky
  • 1 menší cibule nakrájená nadrobno
  • 2 středně velké nastrouhané mrkve
  • 3 stonky nasekaného řapíkatého celeru
  • 1 nadrobno nakrájená červená paprika
  • 150 g nadrobno nakrájených žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • ½ hrnku jemných ovesných vloček
  • ½ hrnku strouhanky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře
  • petrželová nať

Postup

Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, papriku, celer a houby. Přidáme česnek a chvilku vaříme. Čočku, vařenou zeleninu, petrželovou nať, sůl, pepř, strouhanku, vločky a rajčatové pyré vložíme do mixéru a lehce promixujeme (ne úplně na kaši). Vložíme do olejem vymaštěné formy a pečeme cca 30 min na 180 ℃. Můžeme potřít hořčicí a péct dalších 10 minut. Podáváme s bramborovou kaši.

Dobrou chuť a dejte nám vědět jak Vám chutnalo!

Aktuálně

Jak dál po covid?

21 února, 2021

Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...

Až omezení skončí, budou se lidé do restaurací těšit, věří Lukáš Tesárek z Malostranské besedy

15 února, 2021

Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...