Maso divoké zvěře bylo dlouho jediným masem, které lidstvo znalo a konzumovalo. U Germánů a Keltů byl lov a konzumace zvěřiny výsadou vyšších vrstev, Římané toto považovali za barbarské a lov i konzumaci zvěřiny přenechávali svým poddaným.
Slované zařazovali ulovenou zvěř do svých jídelníčků velmi často a je součástí jejich tradičních kuchyní. Vzhledem k bohatství našich lesů byla, a stále je, zvěřina nejtradičnějším a typickým masem i naší české kuchyně, na rozdíl od vepřového masa, které se na české stoly dostalo mnohem později. O tom, že Češi umějí výborně připravovat zvěřinu, byl přesvědčen nejen Karel IV., který o tom nadšeně napsal své sestře Markétě, ale chyběla i Janu Amosi Komenskému při jeho pobytu v Amsterdamu.
Více se dočtete v tištěném vydání č. 3/2019 – str. 20.