T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

Czech Specials – Podzim patří zvěřině

15 listopadu, 2019

Maso divoké zvěře bylo dlouho jediným masem, které lidstvo znalo a konzumovalo. U Germánů a Keltů byl lov a konzumace zvěřiny výsadou vyšších vrstev, Římané toto považovali za barbarské a lov i konzumaci zvěřiny přenechávali svým poddaným.

Slované zařazovali ulovenou zvěř do svých jídelníčků velmi často a je součástí jejich tradičních kuchyní. Vzhledem k bohatství našich lesů byla, a stále je, zvěřina nejtradičnějším a typickým masem i naší české kuchyně, na rozdíl od vepřového masa, které se na české stoly dostalo mnohem později. O tom, že Češi umějí výborně připravovat zvěřinu, byl přesvědčen nejen Karel IV., který o tom nadšeně napsal své sestře Markétě, ale chyběla i Janu Amosi Komenskému při jeho pobytu v Amsterdamu.

Více se dočtete v tištěném vydání č. 3/2019 – str. 20.

Aktuálně

Jak dál po covid?

21 února, 2021

Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...

Až omezení skončí, budou se lidé do restaurací těšit, věří Lukáš Tesárek z Malostranské besedy

15 února, 2021

Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...