- Křehké těsto
Máslo 120 g
Cukr moučka 80 g
Sůl 1 g
Vejce M 1 ks
Mouka hladká 220 g
Rozehřáté máslo, cukr a sůl smíchejte a následně vmíchejte vejce. Přidejte prosátou mouku a rychle vypracujte těsto. Nechte jej odležet alespoň dvě hodiny v chladu. Pečte při 160 °C asi 15 minut.
- Rebarborový krém
Rebarborová šťáva 200 g
Smetana 35% 400 g
Bílá čokoláda 100 g
Do mísy s roztátou bílou čokoládou vlijte uvařenou smetanu a umixuje se. Po vmíchání šťávy z rebarbory je nutné nechat 24 hodin odležet v lednici. Hmotu následně vyšlehejte.
- Rebarbora kousky
Sirup: Voda 200 g
Cukr 100 g
Vanilkový lusk ½ ks
+ rebarborové kousky
Vodu s cukrem a vanilkou povařte a přibližně na 30 vteřin vložte nakrájené rebarborové kousky. Po vyjmutí nechte okapat. Temperovanou bílou čokoládu připravte do stejného tvaru, jako je křehké těsto.
- Kompletace
Plátek křehkého těsta
Vyšlehaný rebarborový krém
Plátek bílé čokolády
Vyšlehaný rebarborový krém
Kousky rebarbory a případně další dozdobení.