T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

Dezert „rebarbora/křehké těsto” od Votre Plaisir

9 dubna, 2020
  • Křehké těsto
    Máslo 120 g
    Cukr moučka 80 g
    Sůl 1 g
    Vejce M 1 ks
    Mouka hladká 220 g

Rozehřáté máslo, cukr a sůl smíchejte a následně vmíchejte vejce. Přidejte prosátou mouku a rychle vypracujte těsto. Nechte jej odležet alespoň dvě hodiny v chladu. Pečte při 160 °C asi 15 minut.

  • Rebarborový krém
    Rebarborová šťáva 200 g
    Smetana 35% 400 g
    Bílá čokoláda 100 g

Do mísy s roztátou bílou čokoládou vlijte uvařenou smetanu a umixuje se. Po vmíchání šťávy z rebarbory je nutné nechat 24 hodin odležet v lednici. Hmotu následně vyšlehejte.

  • Rebarbora kousky
    Sirup: Voda 200 g
    Cukr 100 g
    Vanilkový lusk ½ ks
    + rebarborové kousky

Vodu s cukrem a vanilkou povařte a přibližně na 30 vteřin vložte nakrájené rebarborové kousky. Po vyjmutí nechte okapat. Temperovanou bílou čokoládu připravte do stejného tvaru, jako je křehké těsto.

  • Kompletace
    Plátek křehkého těsta
    Vyšlehaný rebarborový krém
    Plátek bílé čokolády
    Vyšlehaný rebarborový krém
    Kousky rebarbory a případně další dozdobení.

Aktuálně

Jak dál po covid?

21 února, 2021

Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...

Až omezení skončí, budou se lidé do restaurací těšit, věří Lukáš Tesárek z Malostranské besedy

15 února, 2021

Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...