T&M CREATIVE

Dva letošní trumfy Lukáše Hejlíka a jeho Gastromapy

10 listopadu, 2019

Poprvé moderoval Lukáš Hejlík Food blog roku 2013 a tehdy si uvědomil, že z něj úspěšný kuchař nikdy nebude. Svůj více než přátelský vztah k jídlu se ale nakonec rozhodl uplatnit prostřednictvím blogu Gastromapa. Jak se v čase
vyvíjel pojem, který je dnes dobře znám každému?

Na Facebooku Lukáš Hejlík postupně sdílel svá subjektivní hodnocení restauračních podniků, která při svých nejen divadelních štacích navštěvoval. Od první recenze pověšené na web uběhlo do dnešního dne šest roků. Ten letošní je ale pro produktivního Lukáše, kterému s neutuchajícím elánem hodnocených míst exponenciálně roste i zájem veřejnosti, významným hned dvakrát.
Zkraje roku uvedl na světlo světa aplikaci Gastromapa Lukáše Hejlíka, která se stala jednou z nejstahovanějších gastro appek u nás a o něco později se na pultech objevila také knižní podoba Gastromapy s názvem 365.
Aplikace je tu proto, aby se lidé při cestách za jídlem neztratili, kniha je má naopak dostat na cesty. Promyšlený koncepční kruh se uzavírá. O tomto novodobém průvodcovství gastronomií, uchopeném ve velkém stylu, jsme si povídali právě s jeho strůjcem.

Více se dočtete v tištěném vydání č. 3/2019 – str. 44.

Aktuálně

Lov velikonočních vajíček, zdobení kraslic s malérečkou i brunch pro ty, kdo si rádi přispí – Velikonoce v Mandarin Oriental, Prague

27 března, 2024

Velikonoce v hotelu Mandarin Oriental, Prague se letos ponesou v kreativním i duchu. Kromě...

Restaurant Iris – udržitelná gastronomie v norském fjordu

11 prosince, 2023

V roce 2022 bylo slavnostně otevřeno zážitkové i výukové centrum akvakultury a...