T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

Imunita je nyní důležitější než kdy dříve

9 dubna, 2020

Virové onemocnění Covid-19 zastavilo náš dosavadní život. Mnoho z nás nuceně polevilo v pracovním nasazení a kontakt s okolím omezilo na minimum. Jaro, které je samo o sobě typické silnou virovou zátěží, prožíváme ve světle stávajících událostí o to obezřetněji, abychom se cíleně vyhnuli hromadné nákaze v populaci. Z donucení se nám ale dostala jedna obrovská výhoda a sice dopřát si mnohem více péče a potřebného klidu. Není lepší okamžik než teď, abychom povzbudili a prohloubili zdravý životní styl a současně s tím i přirozenou obranyschopnost.

Co o mikrobiomu víme?

Disbióza – narušení střevní rovnováhy – zabraňuje vstřebávání vitaminů a minerálních látek.
• Chemické látky z potravin, léků a kosmetiky mají na mikrobiom devastující účinky.
Lactobacillus a Bifidobacterium jsou podstatnou rodinnou bakterií probiotik a patří mezi první bakterie osídlující střeva. Do pravidelné stravy proto zařaďte probiotika, prospějí trávení i imunitě.
• Pouze průchodná a čistá střeva dokáží zpracovávat a trávit potřebné látky. V opačném případě, kdy je povrch střev zanesen, je tělu využití vitaminů a minerálů  obsažených ve stravě ztíženo.

Více se dočtete v tištěném vydání č. 1/2020 – str. 24.

Aktuálně

Jak dál po covid?

21 února, 2021

Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...

Až omezení skončí, budou se lidé do restaurací těšit, věří Lukáš Tesárek z Malostranské besedy

15 února, 2021

Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...