T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

Investice do úspěchu i v době krize

15 března, 2021

Rok 2020 přinesl do gastronomie mnoho výzev a překážek. Doba “covidová” je velkou zkouškou pro provozovatele restaurací, bister, jídelen a kantýn, ale také pro hotely s restauracemi. Téměř každý podnik se vydal cestou rozvozu a jídel “do krabičky s sebou”.
Dnes je již málo podniků, které jsou připraveny investovat do svého provozu, když nemají jistotu, kdy znovu otevřou své dveře zákazníkům.

Proč i přesto nezanedbávat investice do kuchyňského vybavení?
I v předchozím turbulentním roce 2020 společnost RATIONAL podporovala prostřednictvím certifikovaných partnerů českou a slovenskou gastronomii. Kvalita, kterou RATIONAL nabízí, hovoří sama za sebe. Jedním z odvážlivců, kteří se rozhodli dotáhnout svůj plán na otevření další kantýny do konce, je Radek Šubrt, uznávaný český šéfkuchař s mnohaletou praxí. V červnu 2020 otevřel kantýnu v administrativním komplexu AFI VOKOVICE, která stále funguje i přes četné komplikace dané dobou covidovou. Rozhodl se pro investici do konvektomatů SelfCookingCenter® a CombiMaster® Plus a multifunkčních pánví VarioCookingCenter®, se kterými má osobní
zkušenosti. Důvody jsou někdy prosté a jednoduché. “Je to spolehlivý výrobek s jednoduchým ovládáním,” potvrzuje Radek Šubrt, šéfkuchař a provozovatel AFI Canteen. Celkem na svých všech provozech pracuje s 15 multifunkčními pánvemi a 5 konvektomaty RATIONAL. V jeho nejnovějším projektu AFI Canteen pracuje se dvěma multifunkčními pánvemi a třemi konvektomaty RATIONAL. Jako jiným provozovatelům se mu nevyhnulo nucené snížení nákladů, a tedy i stavu zaměstnanců na minimum. Nyní v kuchyni pracují dva kuchaři, kteří jídlo zároveň připravují a servírují. Každý, kdo si někdy zkusil práci v kuchyni, ví, že za výsledným talířem stojí mnoho hodin přípravy a vaření. S tak omezeným počtem personálu je to opravdová výzva. Tady přichází na řadu kuchyňská technologie, aby byla oporou. Zařízení RATIONAL toto jednoznačně naplňuje. Konvektomaty nabízí jednoduchost v ovládání, naučené procesy, které zajistí
konzistentní kvalitu a také spolehlivost. Již není potřeba mít v kuchyni několik stanovišť připravených na určitou úpravu. Všechny procesy jsou již v konvektomatu nastaveny. Stačí několik intuitivních kliků ze strany kuchaře a za pár minut je na světě požadované množství řízků, jeden jako druhý. Potřebujete připravit zeleninu na páře? Také není problém, nic víc nepotřebujete, jen konvektomat. Ten vás také sám upozorní a proces zastaví v momentě, kdy je pokrm připraven. Multifunkční pánev navíc šetří čas díky procesu bezobslužného nočního vaření. Nastavíte večer a ráno se vrátíte k hotovému.

Radek Šubrt mluví z vlastní zkušenosti: “Na jednom provozu mám čtyři pánve a denně je využívám na vaření velkého objemu polévek, pokud bych tam měl normální litinové pánve, pak bych musel platit dvakrát takový tým.” Náklady na personál nejsou rozhodně jedinou a poslední položkou na seznamu. Nájem, náklady na údržbu kuchyně a provozní náklady nikdy nezmizí. Ty se nejvíce projevily právě v covidové době. Přestože se může počáteční investice do technologií RATIONAL zdát vysoká, její návratnost je zaručená díky úspoře energií a inteligentním varným procesům, které konvektomaty a multifunkční pánve nabízí. Konvektomaty produkují konzistentní výsledky a nedochází ke zbytečnému plýtvání. Multifunkční pánve jsou zkrátka rychlejší a umí ušetřit energii.

Více než jindy je dnes důležité zamyslet se nad nadcházející investicí. Zvážit všechny pro a proti a vybrat si to nejlepší pro budoucnost vlastního podnikání. RATIONAL kuchaři specialisté jsou tu, aby poskytli osvědčené rady a zkušenosti a možná také ukázali ještě další možnosti, které se nemusí na první pohled projevit. Více referencí naleznete také na webových stránkách společnosti
RATIONAL.

Kontakt:
RATIONAL Czech Republic s.r.o.
Aneta Balgová
Marketing a zákaznický servis
Evropská 859/115
160 00 Praha 6
Česká republika
a.balgova@rational-online.com
rational-online.com

Aktuálně

Podnikání rozjelo nejvíc lidí skoro za 30 let – nejčastěji v gastronomii

18 února, 2023

Navzdory drahým energiím a vysoké inflaci vzniklo loni v ČR více než 112...

Nové zimní menu od šéfkuchaře Marka Fichtnera v Trezoru restaurace Červený Jelen

25 ledna, 2023

Trezor zpravidla bezpečně ukrývá vzácné cennosti. A nejinak je tomu v případě kulinářského...