T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

Krémové rizoto z pepitek a dýňovou espumou

4 dubna, 2020

Na 10 porcí budeme potřebovat: 

Suroviny

  • pepitky čočkové 300 g
    pepitky hráškové 300 g
    šalotka 200 g
    česnek 100 g
    zeleninový vývar 1000 ml
    máslo 300 g
    sýr parmezán 200 g
    dýňové pyré 200 g
    dýně 300 g
    smetana 100 ml
    zázvor 100 g
    pepř 10 g
    sůl 50 g
    šťovík 10 g

Postup

Na másle a oleji orestujeme šalotku, česnek a přidáme pepitky, necháme obalit tukem a zalijeme vínem. Necháme odvařit a zalijeme teplým vývarem. Vývar přiléváme po částech stejně jako na italské rizoto. Po změknutí postupujeme také stejně. Na servis orestujeme kostky dýně na másle a pečeme do měkka. Na espumu ohřejeme smetanu, ve které vyluhujeme zázvor, osolíme, ale nevaříme. Přidáme rozmrazené dýňové pyré. Dáme do lahve a připravíme espumu.

Aktuálně

Jak dál po covid?

21 února, 2021

Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...

Až omezení skončí, budou se lidé do restaurací těšit, věří Lukáš Tesárek z Malostranské besedy

15 února, 2021

Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...