Na 10 porcí budeme potřebovat:
Suroviny
- pepitky čočkové 300 g
pepitky hráškové 300 g
šalotka 200 g
česnek 100 g
zeleninový vývar 1000 ml
máslo 300 g
sýr parmezán 200 g
dýňové pyré 200 g
dýně 300 g
smetana 100 ml
zázvor 100 g
pepř 10 g
sůl 50 g
šťovík 10 g
Postup
Na másle a oleji orestujeme šalotku, česnek a přidáme pepitky, necháme obalit tukem a zalijeme vínem. Necháme odvařit a zalijeme teplým vývarem. Vývar přiléváme po částech stejně jako na italské rizoto. Po změknutí postupujeme také stejně. Na servis orestujeme kostky dýně na másle a pečeme do měkka. Na espumu ohřejeme smetanu, ve které vyluhujeme zázvor, osolíme, ale nevaříme. Přidáme rozmrazené dýňové pyré. Dáme do lahve a připravíme espumu.