T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

KU Young Chef 2020 – 3. ročník soutěže je úspěšně za námi a už druhý rok v řadě ho ovládla žena

17 září, 2020

3. ročník potvrdil, že soutěž pro mladé talentované studenty, která jim bude vytvářet PŘÍLEŽITOSTI, a ve které se budou hlavně

UČIT A SBÍRAT ZKUŠENOSTI od zkušených šéfkuchařů, je cesta správným směrem, která dává smysl.

Rádi bychom tedy vyhodnotili, jaký byl, co přinesl a jak splnil svá očekávání.

Hlavním cílem soutěže KU Young Chef bylo navázat na vzdělávací program Kulinářské umění, do kterého je k dnešnímu dni zapojeno 65 škol z celé ČR, 460 učitelů a téměř 5.000 žáků a začít talentovaným absolventům gastronomických a hotelových škol

VYTVÁŘET PŘÍLEŽITOSTI, které jim umožní nastartovat úspěšnou kariéru v gastronomii.

V průběhu celé soutěže se podařilo propojit skupinu mladých talentovaných studentů, kteří mají zájem budovat svou kariéru v gastronomii se skupinou zkušených šéfkuchařů, jejich budoucích perspektivních zaměstnavatelů. Díky tom jsou vítězové vlastně všichni soutěžící. Každý z nich totiž dostal možnost najíst si svého mentora, profesionálního šéfkuchaře, a začít získávat tolik potřebné profesionální zkušenosti, které jim pomohou budovat úspěšnou kariéru v gastronomii.

Dalším cílem bylo vytvořit soutěž, ve které se budou soutěžící hlavně UČIT A SBÍRAT ZKUŠENOSTI od zkušených šéfkuchařů a profesionálů. To se podařilo na výbornou a všichni soutěžící se shodují na tom, že hlavním benefitem jejich účasti v soutěži byly

„Master class“, ve kterých měli možnost prakticky se naučit širokou škálu kulinářských technik od těch nejzkušenějších šéfkuchařů. Soutěžící také velmi oceňovali možnost si v odpoledních soutěžních blocích okamžitě a prakticky vyzkoušet své nové zkušenosti a dovednosti a získat okamžitou zpětnou vazbu opět od zkušených profesionálů.

„Chtěli jsme soutěžící seznámit se zkušenými šéfkuchaři, restauratéry a profesionály a na příkladech jejich konkrétních kariér jim demonstrovat, že úspěšná kariéra v gastronomii se nedá vybudovat přes noc nebo v prvních několika letech po škole, ale že je to dlouhodobá práce a úsilí. Snažili jsme se je přesvědčit o tom, že jejich jediný cíl na další desetiletí je

NAJÍT SI SVÉHO MENTORA, UČIT SE, SBÍRAT ZKUŠENOSTI A PŘIPRAVOVAT SE na jejich úspěšnou kariéru v gastronomii a na roli lídrů a šéfkuchařů. Ten, kdo to uspěchá, skončí v průměru nebo v jiném oboru. A ten, kdo bude trpělivý, pracovitý, pokorný, vytrvalý a spolehlivý, vytvoří si solidní referenci a bude sklízet úspěchy. A to většina soutěžících pochopila a vzala si to za své, což s ostatními zapojenými šéfkuchaři považujeme za jeden z hlavních úspěchů a benefitů této soutěže. Teď už záleží na individuálním přístupu každého ze soutěžících a jak s touto PŘÍLEŽITOSTÍ, která jim byla předložena, naloží.“, říká Jiří Roith, zakladatel soutěže KU Young Chef a vzdělávacího programu Kulinářské umění.

2. ročník soutěže KU Young Chef 2020 tedy splnil a možná i předčil naše očekávání a teprve budoucnost ukáže, zda vytváření takových PŘÍLEŽITOSTÍ pro mladé talentované studenty pomůže skutečně vychovat novou generaci zkušených šéfkuchařů, restauratérů a nových Ambasadorů.

Děkujeme všem zapojeným šéfkuchařům a profesionálům v gastronomii, kteří věnovali svůj drahocenný čas a zkušenosti mladým talentovaným studentům a pomohli jim tak vytvářet PŘÍLEŽITOSTI v gastronomii.

Děkujeme také všem partnerům, bez kterých bychom tuto soutěž nikdy nedokázali zorganizovat.

A v neposlední řadě děkujeme také všem školám, učitelům a žákům, kteří svou každodenní pilnou prací vdechli myšlence KU život a svým přístupem ji přetvořili v realitu, která má budoucnost a velký potenciál pro mladou nastupující generaci mladých talentů gastronomie!

 

Je to pro nás motivace začít připravovat 4. ročník a udělat ho ještě lepší a úspěšnější!

 

Výsledky soutěže – kategorie student:

  • Celkové 1. místo: Hana Budková (viz hlavní foto), hotelová škola Poděbrady

 

Více informací se dozvíte zde.

Aktuálně

Jak dál po covid?

21 února, 2021

Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...

Až omezení skončí, budou se lidé do restaurací těšit, věří Lukáš Tesárek z Malostranské besedy

15 února, 2021

Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...