T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

Letní salátové variace

26 června, 2019

Jakmile se venkovní teploty šplhají k tropům, nutí nás tělo stravovat se odlehčeně, takže na řadu přicházejí místopříloh různé variace na saláty. Proč tedy nepovýšit salát na plnohodnotné nutričně vyvážené jídlo – misku plnou barev, vitaminů a chuti?

Všechno v jedné misce
Ve světě známá jako „buddha bowl“ možná právě proto, že připomíná Buddhovo kulaté břicho, nebo i kvůli tomu, že Buddha s sebou stále nosil svou misku, do které mu lidé dávali vždy trochu jídla, se stává královnou letního stravování. Spojuje různé kombinace mnoha surovin tak, aby byl finální pokrm lehce stravitelný, barevně pestrý, chuťově zajímavý a především nutričně vyvážený. Miska by proto měla vždy obsahovat obiloviny, vařenou i syrovou zeleninu, bílkovinu (rostlinnou nebo živočišnou) a zdravý tuk. Jedině pak to bude mísa zdraví plná lahodných ingrediencí!

Více se dočtete v tištěném vydání č. 2/2019 – str. 15.

Aktuálně

Jak dál po covid?

21 února, 2021

Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...

Až omezení skončí, budou se lidé do restaurací těšit, věří Lukáš Tesárek z Malostranské besedy

15 února, 2021

Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...