T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

(Ne)vinné párování

2 listopadu, 2019

Nespoutanou divokost zvěřiny dokonale podtrhnou lahodná vína. Jak maso vhodně párovat s vínem, poradí sommelier Premier Wines & Spirits, Tomáš Brůha.

Podle něj v párování s vínem u zvěřiny platí, že hodně záleží na přípravě toho kterého konkrétního pokrmu. Možná dokonce více, než jaký typ zvěře to je. „Je fakt, že maso z divočáka je určitě výraznější než například z jelena. Každopádně chuť je nakonec ovlivněna použitým kořením, surovinami a hlavně kuchyňskou úpravou. A přestože většina z nás má zvěřinu spojenou s vínem červeným, najdeme mnoho pokrmů, kde může zajímavou kombinaci vytvořit i odrůda Chardonnay nebo Sauvignon blanc,“ vysvětluje Tomáš a pomáhá vybírat konkrétní vína k jednotlivým pokrmům…

Více se dočtete v tištěném vydání č. 3/2019 – str. 26.

Aktuálně

Jak dál po covid?

21 února, 2021

Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...

Až omezení skončí, budou se lidé do restaurací těšit, věří Lukáš Tesárek z Malostranské besedy

15 února, 2021

Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...