T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

Nouzový stav a pomoc minipivovarům

5 dubna, 2020

O ekonomickém dopadu státních nařízení v souvislosti s nouzovým stavem jsme si povídali s Ing. Janem Šuráněm, prezidentem Českomoravského svazu minipivovarů z.s. Jak situaci členové svazu zvládají?

Obor pivovarnictví je současnou situací značně ochromen. Jaká je z vaší strany podpora a pomoc členům svazu minipivovarů?
Snažíme se podávat členům svazu rychle relevantní informace tak, jak je obdržíme z Hospodářské komory ČR, např. o tom, kde a jak mohou žádat o podporu, jak mohou likvidovat prošlé pivo a zásoby a co mohou a nesmí v nouzovém stavu dělat. Chceme, aby se v informacích vyznali a nemuseli se s jejich vyhledáváním trápit. Denně tedy zpracujeme veškeré novinky do přehledného newsletteru a ten rozesíláme členům.

Více se dočtete v tištěném vydání č. 1/2020 – str. 26.

Aktuálně

Jak dál po covid?

21 února, 2021

Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...

Až omezení skončí, budou se lidé do restaurací těšit, věří Lukáš Tesárek z Malostranské besedy

15 února, 2021

Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...