T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

Gastronomický tip: Nová kuchařka Plzeň na talíři s recepty, co mají říz…

21 srpna, 2020

Nejen pravověrné Plzeňáky potěší nová kuchařka Plzeň na talíři, která vychází s výmluvným podtitulem: Tuto jsou recepty, co mají říz….

Základní surovinou je samozřejmě pivo a také další nápoje z pivovarů Plzeňského Prazdroje, jako je například cider.

Autoři Filip Vracovský a Bohumil Rydrych (viz. úvodní foto) připravili mimořádně atraktivní publikaci plnou receptů na speciality mezinárodní i regionální kuchyně, pokrmy s masem i vegetariánské, slané i sladké, chuťovky i hlavní jídla a nechybí ani drinky z piva.

Propojení piva a jídla je stále u spotřebitelů málo prozkoumaná oblast. Proto se věnujeme například párování piva s jídlem a ukazujeme veřejnosti, jaké typy piva se hodí k různým jídlům. Kuchařka s recepty s pivem je další příležitostí, jak spotřebitelům zprostředkovat nové zážitky a možnosti. A ukázat, že pivo nabízí minimálně stejně zajímavé příležitosti k chuťovým zážitkům jako víno,“ říká manažer kvality Plzeňského Prazdroje Vojtěch Homolka.

Kuchařka Plzeň na talíři není ničím jiným než lovem plzeňských chutí a snadným manuálem, jak se stát dobrým lovcem, aby vám život neprotekl jen tak mezi prsty. Dnešní doba pořád překotně spěchá kupředu.

Nechceme soudit, zda je to tak dobře nebo ne. Ale dobré jídlo, na pivu uvařené a douškem lahodného moku spláchnuté, vás donutí zpomalit a odpočívat…,píší Filip Vracovský a Bohumil Rydrych v úvodu své knížky. Jejich doporučení můžete prověřit třeba s pivními škvarky, vošouchy s uzeným a douškem piva, sendvičem s trhaným uzeným bůčkem na cideru, králíkem s řezaným pivem, plzeňskými rozpeky a mnoha dalšími delikatesami z kuchařky Plzeň na talíři.

 

Objevíte zde také spoustu dobrých a vtipných rad pro začátečníky i pokročilé.

Všechno pak spojuje jedinečná základní surovina – pivo či nápoj z pivovarů Plzeňského Prazdroje, kterými je křtěný každý správný Plzeňák.

Aktuálně

Jak dál po covid?

21 února, 2021

Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...

Až omezení skončí, budou se lidé do restaurací těšit, věří Lukáš Tesárek z Malostranské besedy

15 února, 2021

Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...