T&M CREATIVE

Nové zimní menu od šéfkuchaře Marka Fichtnera v Trezoru restaurace Červený Jelen

25 ledna, 2023

Trezor zpravidla bezpečně ukrývá vzácné cennosti. A nejinak je tomu v případě kulinářského Trezoru Marka Fichtnera v oblíbené pražské restauraci Červený Jelen, do kterého hosté míří za gastronomickými poklady.  V elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru každý večer od úterý do soboty  servírují výběrové menu, které se svým týmem připravil šéfkuchař Marek Fichtner. Aktuálně je na výběr z předkrmů, polévek, hlavních chodů a dezertů nového zimního menu, pečlivě vystavěného na pevném základě sezónních produktů té nejvyšší kvality.

 

PŘEDKRMY A POLÉVKA

Telecí brzlík  se stříbrnou cibulkou, bílou cibulí, karamelem, telecím jusem a nakládanými ořechy

Risotto s Perigordským černým lanýžem, konfitovaným žloutkem a parmazánem

Šneci s omáčkou Bourguignon, parmskou šunkou a korálovcem ježatým

Gravlax z makrely s bílou ředkví, citronovým pyré, cizrnou a mandarinkou

Jelení tatarák s ořechovou majonézou, crème fraîche, řepou a kaštanovým chlebem

Fermentovaná zelenina: barevná mrkev, květák a bílá ředkev s kimchi dresinkem a quinoa chipsy

 

HLAVNÍ CHODY

Filet Rossini: hovězí argentinská svíčková, foie gras s perigordskými lanýži, Madeira omáčkou

a topinambury

Pstruh lososový s omáčkou z podmáslí, fenyklem, řapíkatým celerem a bramborami Ratté

Dančí hřbet a ramínko s fermentovanou hruškou a pak choi

Křepelka s glazírovaným fíkem, pečenou slaninovou nádivkou, batáty, vínem Gamay a romanescem

Kachní prso stařené na seně & trhané stehno s ricottovými noky, červeným zelím a hořčičným semínkem

Dýňové ravioli & mandarinka: máslová dýně, Hokaido jus, jogurtová omáčka a rukola

 

SÝRY A DEZERTY

Selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí s rajčatovou marmeládou, dýňovými krekry, ořechy a lanýžovým medem

Čokoládový crème caramel s chilli pekany a skořicovou oplatkou

Laskonka s pěnou z vaječného likéru a ostružinami

 

Vzhledem k omezené kapacitě kulinářského Trezoru je doporučeno včas si rezervovat místa na www.trezorspork.cz.

 

O restauraci Červený Jelen

Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a à la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.

 

Aktuálně

Lov velikonočních vajíček, zdobení kraslic s malérečkou i brunch pro ty, kdo si rádi přispí – Velikonoce v Mandarin Oriental, Prague

27 března, 2024

Velikonoce v hotelu Mandarin Oriental, Prague se letos ponesou v kreativním i duchu. Kromě...

Restaurant Iris – udržitelná gastronomie v norském fjordu

11 prosince, 2023

V roce 2022 bylo slavnostně otevřeno zážitkové i výukové centrum akvakultury a...