T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

Ostružinový koláč s drobenkou

28 srpna, 2020

Suroviny

Těsto: 

  • 250 g polohrubé mouky
    40 g cukru krupice + 1 lžička pro přípravu kvásku
    50 g rostlinného másla
    20 g droždí
    100 ml rostlinného mléka

 

Drobenka:

  • 2 hrnky ostružin (nebo jiného bobulovitého ovoce(
    4 lžíce hrubé mouky

    4 lžíce cukru krupice
    45 g rostlinného másla

 

Postup

Do malé misky nadrobíme droždí, přidáme jednu lžičku cukru a polovinu vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku s cukrem a přidáme rozpuštěné rostlinné máslo s kváskem. Důkladně prohněteme a vytvoříme hladké těsto, které necháme alespoň hodinu vykynout pod utěrkou. Drobenku připravíme smícháním nakrájeného másla, mouky a cukru až nám vzniknou malé hrudky. Odložíme do lednice. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále (na tloušťku přibližně 0,5 cm). Na těsto ukládáme ovoce a posypeme drobenkou. Pečeme asi 30 minut na 180 °C. Před pečením můžeme kraje koláče potřít rozpuštěným rostlinným máslem smíchaným s rostlinným mlékem.

Dobrou chuť!!!

A z jakého ovoce pečete nejraději Vy?

Aktuálně

Jak dál po covid?

21 února, 2021

Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...

Až omezení skončí, budou se lidé do restaurací těšit, věří Lukáš Tesárek z Malostranské besedy

15 února, 2021

Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...