T&M CREATIVE

Ostružinový koláč s drobenkou

28 srpna, 2020

Suroviny

Těsto: 

  • 250 g polohrubé mouky
    40 g cukru krupice + 1 lžička pro přípravu kvásku
    50 g rostlinného másla
    20 g droždí
    100 ml rostlinného mléka

 

Drobenka:

  • 2 hrnky ostružin (nebo jiného bobulovitého ovoce(
    4 lžíce hrubé mouky

    4 lžíce cukru krupice
    45 g rostlinného másla

 

Postup

Do malé misky nadrobíme droždí, přidáme jednu lžičku cukru a polovinu vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku s cukrem a přidáme rozpuštěné rostlinné máslo s kváskem. Důkladně prohněteme a vytvoříme hladké těsto, které necháme alespoň hodinu vykynout pod utěrkou. Drobenku připravíme smícháním nakrájeného másla, mouky a cukru až nám vzniknou malé hrudky. Odložíme do lednice. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále (na tloušťku přibližně 0,5 cm). Na těsto ukládáme ovoce a posypeme drobenkou. Pečeme asi 30 minut na 180 °C. Před pečením můžeme kraje koláče potřít rozpuštěným rostlinným máslem smíchaným s rostlinným mlékem.

Dobrou chuť!!!

A z jakého ovoce pečete nejraději Vy?

Aktuálně

Lov velikonočních vajíček, zdobení kraslic s malérečkou i brunch pro ty, kdo si rádi přispí – Velikonoce v Mandarin Oriental, Prague

27 března, 2024

Velikonoce v hotelu Mandarin Oriental, Prague se letos ponesou v kreativním i duchu. Kromě...

Restaurant Iris – udržitelná gastronomie v norském fjordu

11 prosince, 2023

V roce 2022 bylo slavnostně otevřeno zážitkové i výukové centrum akvakultury a...