T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

Podzimní novinka z Proudu: Silné svrchně kvašené pivo Cardamom Red Ale

8 listopadu, 2022

 

Barva žhavých uhlíků, jemný zákal, orientální kořenité tóny kardamomu… Třináctistupňové polotmavé pivo Cardamom Red Ale, sezónní novinka z plzeňského experimentálního pivovaru Proud, je stvořeno pro zpříjemnění sychravých podzimních a zimních dnů.

Červenohnědé pivo s jemným zákalem a béžovou pěnou na první přivonění prozradí přítomnost koření z Orientu. V chuti se mísí lehce karamelový sladový základ doplněný kořenitou sladkostí kardamomu a střední hořkostí. Celkově chuť uzavírá kořenité a mírně suché doznívání vybízející k dalšímu napití,“ představuje nový speciál sládková pivovaru Proud Lenka Straková.

Cardamom Red Ale, stejně jako další piva z Proudu, je možné zakoupit v e-shopu Proudu, ve vybraných pivotékách či ochutnávkových pivnicích.

 

O pivovaru Proud

Experimentální pivovar Proud, který sídlí v bývalé elektrárně v areálu Plzeňského Prazdroje, uvařil první várku 29. 9. 2020. Ve stálé nabídce pivovaru Proud je nyní TheMže – English Pale Ale 10, Ventill – ležák 11, Soutock – žitná IPA 13, Cotel – Stout 14 a nealkoholické pivo Proovan. Pivovar připravuje různé sezónní speciály, ve spolupráci s dalšími zajímavými partnery experimentuje v rámci limitovaných edic nebo řady barrel-aged, tedy piv stařených v dubových sudech po whisky či víně. Mnohá z těchto piv si již získala nejen četné fanoušky, ale také uznání odborných porot na českých i mezinárodních pivních soutěžích.

Piva z pivovaru Proud jsou v prodeji ve vlastním e-shopu a také na Rohlík.cz, Košík.cz, v některých pivotékách i ochutnávkových pivnicích (např. Pivotéka v Pivovarském muzeu v Plzni, Pult, Pivstro, karlínská pivotéka sedm° či ostravský Dock), ve vybraných prodejnách Albert v Plzni a Praze, nově také v Kauflandech v západních Čechách a na pivních festivalech. Aktuální informace najdete vždy na webu pivovaru v sekci Kam na pivo. Pivovar nabízí také komentované prohlídky s ochutnávkou, které jsou doslova nabité energií.

Aktuálně

Podnikání rozjelo nejvíc lidí skoro za 30 let – nejčastěji v gastronomii

18 února, 2023

Navzdory drahým energiím a vysoké inflaci vzniklo loni v ČR více než 112...

Nové zimní menu od šéfkuchaře Marka Fichtnera v Trezoru restaurace Červený Jelen

25 ledna, 2023

Trezor zpravidla bezpečně ukrývá vzácné cennosti. A nejinak je tomu v případě kulinářského...