T&M CREATIVE

Prevence proti pandemii koronaviru – jídelny, restaurace a potravinářské provozy

2 března, 2021

Úklid

– pravidelná dezinfekce často používaných povrchů (kliky, stoly, židle, zábradlí, vypínače, apod.)

– ošetření dezinfekcí i uklízecích pomůcek po každém jejich použití

– každodenní vynášení odpadů a dezinfekce v okolí odpadkových košů

– zvýšená hygiena v prostorech, kde se naskladňuje zboží

– udržování prostor a zařízení v čistotě v souladu s nastavenými sanitačními postupy dle platných legislativních nařízení

– zpracování pokynů pro úklid a dezinfekci a proškolení zaměstnanců

Úklid na toaletách

– provádění úklidu toalet a společných prostor pro zákazníky v pravidelných intervalech, nejlépe každou hodinu

– pravidelná dezinfekce povrchů, kterých se zákazníci často dotýkají (kliky, vodovodní baterie, dávkovače mýdel, zásobníky ručníků, záchodová sedadla, splachovadla, vypínače apod.)

– používání jednorázových ručníků, zajištění jejich dostatku

– zajištění dostatku toaletních papírů a mýdla v dávkovačích, popř. dezinfekce na ruce

– na toaletách vyvěšení propagačních materiálů s instrukcemi správného mytí rukou a zvýšené potřeby dodržování hygienických opatření

Osobní hygiena zaměstnanců a hostů

– zjištění dezinfekce pro hosty na vstupu do zařízení

– důkladná osobní hygiena, časté a správné mytí rukou

– správné používání roušky, dbání na její čistotu a správnou manipulaci s ní

– vybavení zaměstnanců dalšími ochrannými pomůckami (rukavice, ochranné štíty), pokud je to třeba

– osvojení si správných návyků při kašli, kýchání, manipulace s kapesníkem…

– omezení kontaktů a dodržování odstupu

– při jakýchkoliv příznacích onemocnění zůstat doma

– nastavení směnného provozu, zaměstnanci z protisměn by neměli přijít do osobního kontaktu

– zamezení/omezení přístupu do provozovny cizím/neprověřeným lidem

– zavedení preventivního testování zaměstnanců

– eliminování nebezpečí nákazy – chovat se zodpovědně na pracovišti i v soukromí

Hygiena potravin

– při zpracování a výrobě potravin/pokrmů dodržování nastavené správné výrobní praxe a systémů HACCP (hygienické standardy)

– používání vhodných čisticích a úklidových prostředků vhodným způsobem rozšířené o desinfekci v rizikových činnostech

Kontrola škůdců

– zajištění prostorů proti výskytu škůdců (mouchy, švábi, hlodavci,..), kteří mohou šířit nákazu z kontaminovaných povrchů

Aktuálně

Lov velikonočních vajíček, zdobení kraslic s malérečkou i brunch pro ty, kdo si rádi přispí – Velikonoce v Mandarin Oriental, Prague

27 března, 2024

Velikonoce v hotelu Mandarin Oriental, Prague se letos ponesou v kreativním i duchu. Kromě...

Restaurant Iris – udržitelná gastronomie v norském fjordu

11 prosince, 2023

V roce 2022 bylo slavnostně otevřeno zážitkové i výukové centrum akvakultury a...