T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

Řízek nebo svíčková za 200 korun?

18 listopadu, 2022

Češi aktuálně platí za jídlo v restauracích asi o třetinu více než před rokem. Ceny v gastronomii rostou zhruba dvakrát rychleji, než je vývoj celkové inflace, uvedl ČSÚ.
Restauratéři musí podle svých slov reagovat na drahé energie, ale i na enormní růst cen surovin. Jen ceny masa podle nich za poslední rok stouply skoro o polovinu, o desítky procent zdražila i mouka nebo vejce.

 

Zdroj: HK ČR

Aktuálně

Podnikání rozjelo nejvíc lidí skoro za 30 let – nejčastěji v gastronomii

18 února, 2023

Navzdory drahým energiím a vysoké inflaci vzniklo loni v ČR více než 112...

Nové zimní menu od šéfkuchaře Marka Fichtnera v Trezoru restaurace Červený Jelen

25 ledna, 2023

Trezor zpravidla bezpečně ukrývá vzácné cennosti. A nejinak je tomu v případě kulinářského...