T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

Sorry…pečeme jinak Poctivě a s pokorou k řemeslu

3 listopadu, 2019

Šárka Divácká pochází z Prahy. Do podnikání srdcem se ale pustila v Brně, kde je nutné nespoléhat na kupní zájem z davu proudících turistů, ale místních, kteří se budou chtít za nabídkou vracet. Koncept její cukrárny je natolik osobitý a zdejší dezerty tak řemeslně precizní, že si pozornost vážně zaslouží.

Věhlas SORRY – pečeme jinak a tamější unikátní cukrařiny, která nemá nic společného s instantní práškovou, se do dvou let od otevření rozkřikl doslova po celé naší zemi. Autentické dorty, polévané glazurou i zdobené, barevné pralinky, to vše v nepřeberném množství až neskutečně rozmanitých chuťových kombinací vzniká pouze z prvotřídních surovin. Kompromis kvůli ceně zde neexistuje. Výsledkem jsou dezerty z živočišné smetany, z čokolády z kakaového másla, a dokonce z domácích sýrů, vlastního cream cheese a mascarpone, které si zde připravují pro výrobu krémů sami.

Více se dočtete v tištěném vydání č. 3/2019 – str. 9.

Aktuálně

Jak dál po covid?

21 února, 2021

Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...

Až omezení skončí, budou se lidé do restaurací těšit, věří Lukáš Tesárek z Malostranské besedy

15 února, 2021

Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...