T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

Špagety s omáčkou z červené čočky

10 srpna, 2020

Na 5 porcí budete potřebovat:

Suroviny

  • 1 balení špaget
  • 150 g červené čočky
  • 200 g žampionů nakrájených nadrobno
  • 700 g drcených rajčat
  • 2 středně velké nastrouhané mrkve
  • 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky rozmačkaného česneku
  • 2 dcl zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • sušený tymián a oregano

Postup

Špagety uvaříme podle návodu. Čočku propláchneme a přecedíme. Na rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli, česnek a žampiony dozlatova. Přidáme mrkev, bylinky, sůl a pepř. Restujeme přibližně 2 minuty a přidáme rajčata a vývar. Poté přidáme čočku a vaříme do změknutí. V případě potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.

Dobrou chuť!

Aktuálně

Jak dál po covid?

21 února, 2021

Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...

Až omezení skončí, budou se lidé do restaurací těšit, věří Lukáš Tesárek z Malostranské besedy

15 února, 2021

Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...