Suroviny pro 4 porce:
• srnčí hřbet
600 g srnčího hřbetu
80 g vlašských a lískových ořechů
80 g másla
20 g strouhanky
30 g oleje
2 snítky tymiánu
čerstvě mletý pepř
sůl
• dušená jablka s hruškami
400 g jablek
400 g hrušek
100 g hruškové marmelády
nebo jablkových povidel
80 g másla
8 hřebíčků
2 kousky celé skořice
40 ml pálenky
50 g medu
Postup:
Srnčí nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme a posypeme sekaným tymiánem (pokud máme sušený, dobře jej mezi prsty rozemneme), promícháme s olejem a necháme odležet (nejlépe přes noc) a poté opečeme z obou stran na oleji. Jemně sekané ořechy smícháme s máslem a strouhankou. Maso na rozpálené pánvi s několika kapkami oleje opečeme, otočíme a na porce masa navršíme ořechovou směs. Plamen zmírníme, přiklopíme poklicí a pozvolna dopékáme. Jablka a hrušky očistíme, nakrájíme na velké kusy a na rozpuštěném másle opečeme. Přidáme marmeládu, koření, promícháme, ochutíme medem a pálenkou a 2–3 minuty podusíme.