Oslnit hosta známým pokrmem v netradičním a neočekávaném pojetí je jistě jedním z cílů kvalitního fine dining. Pokud se k dokonalému servisu přidá navíc ještě zdravé složení surovin, benefit takového jídla značně stoupá. I proto se v Bonduelle rozhodli připravit výjimečný tip na hlavní jídlo, jehož základem jsou tzv. pepitky.
Unikátní kombinace luštěnin a zeleniny
Pepitky neboli luštěninovo-zeleninová zrnka se vyrábějí jen z nejkvalitnějších surovin. Společně s moukou a vodou se smísí v těsto a poté se z něj vyrobí jemná zrnka, která se následně suší. Jsou vhodná do polévek, salátů, ale i jako příloha či základ na sladký i slaný pokrm. Jejich obrovským benefitem je právě fakt, že obsahují 95 % luštěnin (cizrna, čočka, hrách) a 5 % zeleninové složky (kukuřice, mrkev, cuketa).
Dávají tak šéfkuchařům možnost následovat trend zdravého odlehčeného stravování, který je zároveň nesmírně hravý a barevný. Pepitky jsou navíc přirozeně bezlepkové a svým výjimečným zdrojem vlákniny a bílkovin výhradně rostlinného původu jsou ideální do veganských pokrmů, které jsou ve fine dining restauracích stále žádanější.
Více se dočtete v tištěném vydání č. 1/2020 – str. 15.