Recepty ze Zájezdního hostince
Martin Jiskra
Koncem roku vyšla již pátá kuchařská kniha šéfkuchaře a majitele Zájezdního hostince U Jiskrů, Martina Jiskry. V Receptech ze Zájezdního hostince najdete na 250 stranách vyzkoušené tradiční, elegantní české recepty rozdělené do devíti kategorií, jako je například Knedlíkové nebe, Gulášové menu nebo Veselka. Nechybí ani sváteční jídla, sladká jídla, přílohy, doplňky a vložky. Každé jídlo je doplněno barevnou fotografií, u receptů najdete v poznámkách k výrobě důležité rady od autora, na co si dát pozor a na co nezapomenout.
Knihu zakoupíte na www.ujiskru.cz a v knihkupectvích.
Pečeme bez cukru
Susann Kreihe
Moučníky jako od babičky… ale upečené zdravěji! Je možné si vychutnat nedělní dezert ke kávě, a přitom nemít výčitky svědomí nad množstvím snězeného cukru? Ale samozřejmě – ať už se jedná o všemi tolik oblíbený jablečný závin, roládu plnou jemného krému nebo drobenkové koláče, to vše lze snadno připravit i bez použití bílého cukru. Inspirujte se 60 vyzkoušenými recepty, obohacenými o zaručené tipy a triky, díky kterým se moučníky vždy povedou. Vydalo nakladatelství Essence,192 stran.
Ruce v mouce – Domácí pečivo s kváskem i droždím
Iva Trhoňová
Pečení s kváskem nebo s droždím není žádná věda Připravit domácí pečivo není složitá věc. Nechte se autorkou provést světem pečení z kvásku i z droždí. V knize najdete všechny potřebné informace: Jak si připravit kvásek, jak se o něj starat, jaké pomůcky a suroviny k pečení použít. Inspirujte se fotografiemi a vyzkoušejte recepty na kváskový chléb, kváskové pečivo, chleby s droždím, bagety, rohlíky, žemle a bulky, placky, pizzy nebo kynuté sladkosti. V knize najdete i recepty na pomazánky. Vydalo nakladatelství CPress, 196 stran.