T&M CREATIVE

Co by měl umět moderní kuchař?

12 dubna, 2020

Možná některé udiví, že moderní, jak se s oblibou dnes říká „trendy“ kuchař, nemusí být nutně potetovaný, ale musí být hlavně vzdělaný a ke svým strávníkům i zodpovědný. Dobrý kuchař také musí být pro majitele restaurace ekonomickým přínosem, nejen, že se jeho jídla musí dobře prodávat, ale on sám musí při jeho přípravě ekonomicky
myslet.

Pracovat se surovinou
Důkladně znát surovinu, s kterou pracuji a umět ji využít na sto procent, to je hlavní trend dnešní doby. Znamená to správně surovinu vybrat, nakoupit, uskladnit, ekonomicky zpracovat a také správnou úpravou vyzdvihnout její chuťové i nutriční přednosti. Špatným skladováním a nevhodně volenou technikou přípravy lze stejně „zabít“ kvalitní maso, drahou rybu i levnou petržel, všechny suroviny musí dostat maximální péči.

Kde získat tyto znalosti?

Dostatečné informace včetně odborných školení poskytuje již většina dodavatelů potravin, existuje i mnoho odborných knih a textů na webových stránkách.

Více se dočtete v tištěném vydání č. 1/2020 – str. 20.

Aktuálně

Lov velikonočních vajíček, zdobení kraslic s malérečkou i brunch pro ty, kdo si rádi přispí – Velikonoce v Mandarin Oriental, Prague

27 března, 2024

Velikonoce v hotelu Mandarin Oriental, Prague se letos ponesou v kreativním i duchu. Kromě...

Restaurant Iris – udržitelná gastronomie v norském fjordu

11 prosince, 2023

V roce 2022 bylo slavnostně otevřeno zážitkové i výukové centrum akvakultury a...