T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

Co by měl umět moderní kuchař?

12 dubna, 2020

Možná některé udiví, že moderní, jak se s oblibou dnes říká „trendy“ kuchař, nemusí být nutně potetovaný, ale musí být hlavně vzdělaný a ke svým strávníkům i zodpovědný. Dobrý kuchař také musí být pro majitele restaurace ekonomickým přínosem, nejen, že se jeho jídla musí dobře prodávat, ale on sám musí při jeho přípravě ekonomicky
myslet.

Pracovat se surovinou
Důkladně znát surovinu, s kterou pracuji a umět ji využít na sto procent, to je hlavní trend dnešní doby. Znamená to správně surovinu vybrat, nakoupit, uskladnit, ekonomicky zpracovat a také správnou úpravou vyzdvihnout její chuťové i nutriční přednosti. Špatným skladováním a nevhodně volenou technikou přípravy lze stejně „zabít“ kvalitní maso, drahou rybu i levnou petržel, všechny suroviny musí dostat maximální péči.

Kde získat tyto znalosti?

Dostatečné informace včetně odborných školení poskytuje již většina dodavatelů potravin, existuje i mnoho odborných knih a textů na webových stránkách.

Více se dočtete v tištěném vydání č. 1/2020 – str. 20.

Aktuálně

Jak dál po covid?

21 února, 2021

Jak se bude vyvíjet situace v cestovním ruchu, jak se změní preference hostů...

Až omezení skončí, budou se lidé do restaurací těšit, věří Lukáš Tesárek z Malostranské besedy

15 února, 2021

Lukáš Tesárek přes deset let působí jako ředitel gastronomického provozu v pražské Malostranské...