T&M CREATIVE

GASTRO TOUR

Workshop: Velikonoční pečení rolád a modelování

29 března, 2023

25. března 2023 v prostorách cukrářské výrobny centra praktického vyučování Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech  uspořádala regionální pobočka AKC ČR – Šumava ve spolupráci se Střední školou zemědělskou a potravinářskou v Klatovech workshop na téma velikonoční pečení rolád a modelování.

Workshop vedli Pavlína Berzsiová – bývalá a dlouholetá víceprezidentka AKC ČR a lektorka workshopů a František Buchal – cukrář, majitel cukrárny Buchalovy Praha Čelákovice.

Tématem workshopu bylo:  

 Modelování s velikonoční tématikou

  • Pečení korpusů na rolády
  • Náplně a krémy do rolád
  • Správné zpracování a točení rolád
  • Zdobení rolád s velikonoční tématikou

Všichni účastníci workshopu se podíleli na přípravě a výrobě rolád. Následně si sami vyzkoušeli předvedené techniky práce při tvorbě jednotlivých výrobků. Zajímavým bodem semináře byly ukázky modelování velikonočních zvířátek a ozdob, do kterého se účastníci workshopu plně zapojili. V průběhu workshopu měli možnost účastníci s lektory konzultovat jednotlivé techniky přípravy. V závěru byl pak dán prostor na další dotazy účastníků workshopu. Kromě nových znalostí a zkušeností si účastníci workshopu odnesli sebou i sladkou odměnu v podobě výrobků, které vytvořili v průběhu semináře.

Suroviny pro seminář poskytla firma Almeco s.r.o., které tímto děkujeme za podporu workshopu dodanými surovinami a materiálem.

Poděkování patří i řediteli Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech Ing. Ladislavu Smolíkovi za poskytnutí prostor pro uspořádání workshopu a podporu aktivit AKC pobočky Šumava.

Na závěr je nutné poděkovat především Evě Sedláčkové učitelce odborných předmětů, její kolegyni Renatě Hanzlíkové za přípravu a samotný hladký průběh workshopu. Dále je nutné poděkovat i paní Marcele Rubášové, která zabezpečila servis při podávání oběda. Poděkování patří dále zejména předsedkyni regionální pobočky AKC – Šumava Mirce a dále Oldovi, Mírovi a Gábině za organizaci celého workshopu.

Za pobočku Šumava AKC ČR

JUDr. Vladimír Vyhnis

Aktuálně

Podnikání rozjelo nejvíc lidí skoro za 30 let – nejčastěji v gastronomii

18 února, 2023

Navzdory drahým energiím a vysoké inflaci vzniklo loni v ČR více než 112...

Nové zimní menu od šéfkuchaře Marka Fichtnera v Trezoru restaurace Červený Jelen

25 ledna, 2023

Trezor zpravidla bezpečně ukrývá vzácné cennosti. A nejinak je tomu v případě kulinářského...